Het laatste nieuws

29 juni, vond de feestelijke Grand Opening van het nieuwe Park Inn by Radisson hotel in Diegem plaats, 3 maanden nadat het hotel openging. Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts in eigen persoon huldigde het hotel officieel in. Het thema van ontdekkingsreizigers waarrond het hotel is opgebouwd, stond die avond dan ook centraal. De aanwezigen maakten een ontdekkingsreis langs foodtrucks, massages en muziek door straatmuzikanten. Het Park Inn by Radisson Hotel Brussels Airport, een voormalig kantoorgebouw omgevormd tot het eerste hotel van de nieuwe generatie, is het resultaat van een samenwerking tussen de Rezidor Hotel Group en de Belgische vastgoedontwikkelaar Upgrade Estate, voornamelijk bekend van studentenhuisvester Upkot.

Van hotel tot luchthaven
Check-in, veiligheidscontrole, instapkaart afgeven,… het leek wel of de gasten zich echt op de luchthaven bevonden. Ontspannen voor deze ‘vlucht’ kon op verschillende manieren: barbiers trimden baarden, masseuses maakten schouders los en schoonheidsspecialistes voorzagen nagels van frisse zomertinten. De live-inn room van het hotel werd zelfs omgetoverd tot een ware Exclusive Airport Lounge. Filosofie achter het hele verhaal: Park Inn trekt de kaart van ontspanning, dankzij haar ligging vlakbij de luchthaven.

De zomerse cocktailbar en de straatmuzikanten zorgden voor de finishing touch inzake vakantiestemming. “We wensten onze gasten mee te nemen op een ontdekkingsreis. Hen het hotel laten ontdekken en tegelijk een ontspannende avond bieden, net zoals we onze gasten een rustgevende tijd willen bezorgen wanneer ze weg van huis zijn voor zaken of op reis vertrekken”, aldus Tineke de Wit, General Manager van het hotel. Daarna was het tijd voor de officiële ’take-off’: Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts huldigde het hotel officieel in. Ook burgemeester van Machelen-Diegem, Jean-Pierre De Groef woonde de opening bij. Daarnaast kreeg het hotel op de avond zelf ook de officiële erkenning van drie sterren Superior hotel van Toerisme Vlaanderen.

Nieuwe hotelgeneratie
Het nieuwe Park Inn by Radisson hotel bij Brussels Airport is het eerste hotel van een nieuwe generatie. De trendy inrichting is van de signatuur van Créneau International, vooral bekend van zijn ontwerpen voor Tomorrowland, Coca-Cola en O’Neill. Het hotel staat volledig in het thema van ontdekkingsreizigers, een knipoog naar de locatie. Donkere houtsoorten, aardetinten en donkergroene kleuren bezorgen het interieur een avontuurlijke uitstraling. Ook duurzaamheid was belangrijk in het ontwerp: zonnepanelen op het dak voorzien het hotel van energie en voor de toiletten wordt regenwater gebruikt om waterverspilling te beperken. Het hotel heeft tevens een trendy restaurant. Immers, met het RGB Grillrestaurant heeft de buurt van de luchthaven er een hip eetadresje bij.

Kantoorgebouw werd hotel
Het Park Inn by Radisson hotel in Diegem is het resultaat van een synergie tussen de Rezidor Hotel Group en Upgrade Estate. Belgische vastgoedontwikkelaar Upgrade Estate is met het merk Upkot één van de marktleiders in het Belgische studentensegment. Het bedrijf baat voor 275 miljoen euro studentenvastgoed uit. Met het nieuwe hotel willen Nele Van Damme en Koenraad Belsack, CEO’s van Upgrade Estate, en Tom Van Damme, CIO van Upgrade Estate, het bestaande hotelvacuüm in het middensegment in de omgeving rond Brussels Airport opvullen. “We willen ons verder verdiepen in de hotelwereld en dit is onze eerste stap in de ontwikkeling van hotels”, aldus Belsack. “Het Park Inn by Radisson hotel, dat voorheen een kantoorgebouw was, is een toonbeeld van hoe we bestaande gebouwen een nieuwe en duurzame bestemming kunnen geven. De samenwerking met de Rezidor Hotel Group willen we dan ook in de toekomst verder uitbreiden.”

De Rezidor Hotel Group is één van de meest dynamische en grootste hotelketens ter wereld, met een hoofdzetel in Brussel. De keten is actief in 110 landen en baat 1.370 hotels en 220.000 kamers uit. Tot dezelfde keten behoren onder meer ook de verschillende Radissons en Park Plaza.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Congreshotel luchthaven Brussel – Park Inn by Radisson Brussels Airport