Het laatste nieuws

Wat is de grote gemene deler van sportmanifestaties zoals de Cyclocross in Essen en Waregem Koerse, of nog mega evenementen zoals de Lokerse Feesten, Werchter en Pukkelpop? Of beurzen zoals Forum for the Future, Belgian Roofday en Dag van de Afwerking? Welnu, da’s het bedrijf ‘Expo Rent’. Immers, Expo Rent is reeds 25 jaar lang Belgische marktleider in het verhuren van meubilair voor beurzen, congressen en evenementen. Deze positie heeft het bedrijf verworven door zijn uitgebreid gamma van meer dan 800 producten, gestockeerd in 10.000 m² magazijnruimte. Erik Wood , CEO van Eventonline had een gesprek met Managing Partner Els Van Bouwel.

“We zijn inderdaad al een hele tijd bezig met Expo Rent en zusterbedrijf Party Rent, sinds 1991 en 1992 respectievelijk met dan in 2002 en 2004 een overname van onze hoofdaandeelhouder om dan effectief Expo Rent en Party Rent op te richten want voorheen opereerden we onder Eran Verhuurservice en Eran Party Rent”, legt Els Van Bouwel uit.

Beurzen en congressen waren oorspronkelijk de core business van het bedrijf. Tot in 2008. “We merkten toen een terugval van de activiteiten in de beurswereld. Exposanten die met een kleinere oppervlakte werkten, of slechts om de twee jaar deelnamen, of zelfs de Belgische markt links lieten liggen. Daarom hebben we in 2008 een switch gemaakt naar de evenementenmarkt”, vertelt de Managing Partner. “Vanaf toen zijn we ons als bedrijf gaan specialiseren in grote evenementen, met uitbreiding naar hospitality.” Gevolg daarvan was een uitbreiding van het gamma, alsook het opvolgen van de verschillende trends elk jaar. “We zijn vooral gaan investeren in de diepte, want in de evenementenwereld heb je grote aantallen nodig”, aldus Els Van Bouwel. “Hierdoor kunnen we vandaag bijvoorbeeld van verschillende stoelen en barkrukken méér dan 1.000 stuks in één model aanbieden.”

Expo Rent heeft stoelen, barkrukken, zetels, tafels, barelementen, vitrines en een heel uitgebreide keuze aan loungemeubels te huur. Vandaag durf ik denken dat er geen limieten zijn bij ons qua deelnemers aan een event. Neem bijvoorbeeld een event van 2.000 personen waarvoor de klant dezelfde barkrukken wenst, dan nemen we die vandaag gewoon uit de rekken, evenzo met stoelen en tafels.” Er wordt steeds gestreefd naar constante vernieuwing en jaarlijks worden er nieuwe collecties gelanceerd. “We bezoeken dan ook meubelbeurzen in Italië en Duitsland, volgen de vakliteratuur van de meubelsector, bevragen onze klanten of worden soms zelf aangestuurd door de klanten.”

Immers, trends wijzigen of evolueren. Trends voor 2017 zijn alvast natuurkleuren en materialen in combinatie met wit. “Cosy corners, geen strakke sofa’s meer, maar chaises longues en warme houtsoorten. Felle kleuren daarentegen gaan eruit. Less is more. Sound & lighting doet de rest”, aldus Els Van Bouwel.

Party Rent’ is dan weer dé specialist in verhuur van glaswerk, bestek, porselein en meubilair op feesten en evenementen.

Beide bedrijven werken vaak niet rechtstreeks voor de eindklant, maar fungeren eerder als tussenpersoon voor evenementenbureaus, standenbouwers, beursorganisatoren of cateraars. “De klantengroepen zijn nu danig verdeeld zodat je heel het jaar lang een activiteit kunt genereren en niet meer zoals vroeger in de beurswereld, dan viel je bijna drie maanden stil, maar door die switch die we hebben gemaakt, draaien we nu het ganse jaar”, stelt Els Van Bouwel.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Verhuur meubilair – Expo Rent