Het laatste nieuws

De Event Lounge is zeker niet de laatste nieuwe evenementenhal in Brussel, maar in tegenstelling tot andere zalen blijft de ruimte van 2500 m² zich opnieuw uitvinden om de echte kameleon van tijdelijke verhuurruimtes te worden.

Revolutie
Enkele maanden geleden werd de Event Lounge in een volledig nieuw jasje gestoken, hypertrendy én warm. Een subtiele combinatie van ruw hout, metaal, marmer en glas die deze plek een heel nieuwe dimensie geeft. Deze keuze van edele, neutrale materialen maakt ongekende creativiteit mogelijk om van elk evenement iets absoluut unieks te maken:

“Dankzij de veelzijdigheid van de ruimtes kan er eender welk evenement gecreëerd worden”, legt Gilles Poot Baudier, General Manager van de Event Lounge, ons uit: “De lobby werd volledig vernieuwd en is nu een heel open ruimte met een monumentale bar onder een glazen koepel, versierd met een prachtig metalen kunstwerk. Alle binnenmuren zijn weggehaald om er een soort ultramoderne loft van te maken. De lobby is nu een pak groter gemaakt en biedt gemakkelijk plaats voor 700 mensen.

  • Ook het terras van de Event Lounge, een oase in hartje stad, dat elk voorjaar weer opgezet wordt, heeft onmiskenbare troeven en kan volledig aangepast worden aan evenementen op maat onder de Brusselse zon.
  • Tot slot is de Event Lounge een hightechomgeving waar iedereen de laatste hoogwaardige technische snufjes kan gebruiken.”

Flashback
In 2014 werden zes ruimtes van de Event Lounge al door getalenteerde artiesten van eigen bodem onder handen genomen. Graffitikunstenaars, tekenaars en schilders van beide kanten van de taalgrens creëerden toen fresco’s rond het thema ‘film, verwijzend naar de voorgeschiedenis van de Event Lounge – een voormalige studio. Een van hen was Denis Meyers, die de Event Lounge versierde met zijn bekende gezichten met strakke, volle, zwarte lijnen en typografische grafieken … Werken die altijd met evenveel plezier ontdekt en herontdekt worden.

Green cherry on the cake
De Event Lounge staat dus voor gastvrijheid en design, maar er is meer. “De Event Lounge gaat de ecologische uitdagingen van onze tijd aan; duurzaamheid is bij algemene managementbeslissingen en de organisatie van evenementen een bepalende factor geworden. Promotie van openbaar vervoer, afvalsortering, donaties van voedselresten, milieuvriendelijke verlichting, herbruikbaar servies, … Wij stellen alles in het werk om ontwikkeling en milieu te verenigen,” verklaart Gilles Poot Baudier. “Dankzij de inspanningen van het team kreeg het zelfs het label ‘Ecodynamische Onderneming’, in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een officiële erkenning voor Brusselse organismes die intern een milieubeleid voeren.”
We herhalen het graag: de Event Lounge is een kameleon die eventmanagement radicaal transformeert …

Bron: Eventnews.be

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Top vergaderlocatie in Brussel – Event Lounge