Het laatste nieuws

Vanaf begin mei 2024 is Jeroen Van Haele CEO van het streamingbedrijf 2stream. Jeroen heeft dertig jaar ervaring in radio, televisie en online diensten. Hij werkte als presentator en creative producer voor VRT, was vele jaren CEO van het media- en marketinghuis Hotel Hungaria, en ondersteunde als consultant meerdere media- en marketingbedrijven. 

Jeroen Van Haele: “Ik ging uit van een consultancy opdracht maar al snel kwam de vraag naar een groter engagement, enigszins verrassend maar zoals steeds gaat het mij om het geloof in de mensen en in de kwaliteit van de diensten die de onderneming biedt. Bij 2stream ontmoette ik een gepassioneerd team, met een hoogstaande technologische kennis, én met een focus op klantentevredenheid. Bovendien krijg ik de ruimte om creatieve componenten toe te voegen aan de bestaande diensten.”

Onnodig te zeggen dat streamingdiensten hun effectiviteit hebben bewezen. Tijdens Covid werd de noodzaak om elkaar virtueel te ontmoeten enkel nog groter. Post corona, in de snelle digitale wereld van vandaag, zien bedrijven meer dan ooit het belang in van efficiënt contact met medewerkers en klanten om hun interne en externe communicatie kracht bij te zetten. Los van streaming via de gekende platformen of social media, is er een complexer streaming-segment waarbij technische zekerheid essentieel is.

JVH: “We kennen allemaal Zoom of Google Meet maar vele bedrijven vragen de garantie dat een livestream of webinar autonoom en feilloos verloopt. Het valt voor ons onder de noemer Technical Excellence. 2stream maakt gebruik van het performante Center Stage als streamingplatform. Sommige klanten verkiezen echter hun eigen platform en ook daar haken we technisch flexibel op in. In de multifunctionele studio in Zaventem kan alles worden aangepast naar de wensen van de klant: de opstelling, logo’s, integratie van tekst, foto, video, muziek. Er is technologisch nog veel meer mogelijk natuurlijk, alles hangt af van de vraag. Veel van onze opdrachten spelen zich trouwens op locatie af, zo streamen we webinars vanuit de bedrijfsgebouwen van onze klanten, maar evengoed grote events die wereldwijd worden bekeken.”

2stream onderscheidt zich niet enkel door technische kunde en innovatie. Klanten lopen soms verloren in de storytelling van hun presentatie, webinar of event. Het bedrijf speelt hierop in met een breder dienstenpakket.

JVH: “Wanneer mensen mij vragen wat me gelukkig maakt in een functie, vertel ik dat ik op twee benen loop: een zakelijk en een creatief. Naast de  bedrijfseconomische verantwoordelijkheden die ik als CEO heb, bied ik graag de creatieve inzichten aan die ik verwierf doorheen de jaren. In het verleden had ik het voorrecht om conceptueel en redactioneel te werken voor zowel radio, tv, als online. Ik meen ook te mogen zeggen dat ik stemmen en schermgezichten naar een hoger niveau kan tillen. Wanneer we spreken over live streaming in onze studio of op een externe eventlocatie, gaat het ultiem over Storytelling & Speaking Performance. Daar ligt de gelijkenis met radio, tv en online: wat wil je vertellen, hoe maak je een verhaal relevant en boeiend, in welke structuur giet je het zodat het publiek die helderheid voelt, hoe verhoog je je impact als spreker voor de camera of op een podium. Klanten die zich graag in vraag stellen, kunnen bij mij – en de experten die mij omringen – terecht.”

Een streamingbedrijf dat het verschil wil maken, moet volgens de nieuwe 2stream-CEO ook vormelijk kunnen putten uit een amalgaam van tools die inspelen op de vraag van de klant.

JVH: “Storytelling is één ding, maar een creativiteit bij de verpakking telt evenzeer. Soms ligt de focus op de structuur, de bevattelijkheid van een presentatie en daar kunnen relevante en dus nauwkeurig gekozen inserts helpen. Teveel sprekers verliezen zich in presentaties met slides vol tekst. Anders wordt het als we mee aan tafel zitten om een livestream event te verrijken. Uniek gecomponeerde muziek bij de intro, grafische vondsten, visuele ingrepen in de digitale achtergrond of in het fysieke decor. Het maakt een wereld van verschil in de emotionele overdracht, in wat een publiek onbewust of bewust voelt. Creativiteit gaat uiteindelijk over originaliteit, ook vormelijk kan je je dus onderscheiden. Samengevat: 2stream biedt Technical Excellence, Storytelling & Speaking performance, en Creativity. Alles met hoofdletter!”

Contact Jeroen: +32 2 709 10 50 / +32 478619 504 / jeroen.vanhaele@2stream.live

Film & live streaming van uw bedrijfsevenement – 2stream