Het laatste nieuws

De Gouden Kooi mag zich met ‘De Nekker Escape Walk Experience’ de winnaar noemen van de eerste Mechelen Award, een prijs voor de beste teambuildingactiviteit op maat van de stad.

Eind vorig jaar lanceerde Meet in Mechelen, het congresbureau van Stad Mechelen, een teambuildingcompetitie. Agentschappen werden aangemoedigd om een activiteit te ontwikkelen die helemaal bij Mechelen past. Kandidaten moesten gebruikmaken van elementen die de stad typeren, zoals erfgoed, kenmerkende gebouwen, verhalen of legendes. Ook samenwerking met lokale partners leverde extra punten op. Na een eerste juryselectie werden in maart vijf projecten uitgekozen die de voorbije maanden volop geboekt en uitgevoerd zijn: De Nekker Escape Walk Experience (De Gouden Kooi), Build’In Mechelen (Perfect +), Mechelen Unboxed (Geoteam), Build the city (EventMosaic) en Operatie Kabas (Event Masters).

“Al deze activiteiten brengen mensen spelenderwijs samen en versterken de onderlinge band tussen collega’s. Het is goede promotie voor Mechelen en dat is een goede zaak voor onze horeca- en andere toeristische partners”, legt schepen van Toerisme Björn Siffer uit.

Opvallend aan deze competitie was dat ook de klanten de projecten mee konden beoordelen. Zij hebben de teambuildings immers van op de eerste rij kunnen ervaren. Woensdag 8 november kwam de vakjury samen. Hun punten werden samengevoegd met die van de klanten en daarbij kwam ook De Gouden Kooi met ‘De Nekker Escape Walk Experience’ als sterkste uit de bus. Zij zijn de winnaar van de Mechelen Award 2023. De initiatiefnemers krijgen een interview in het vakmagazine Experience Magazine én een wildcard voor de BEA’s (Belgian Event Awards) op woensdag 15 november, waarmee ze kans maken op een award in de categorie Business-to-Enterprise.

Jan Geyle van De Gouden Kooi is alvast erg fier op deze prijs: “Het is fijn dat onze escape walk experience kan bijdragen om Mechelen op de kaart te zetten als teambuilding stad.”

De Gouden Kooi laat zien dat escape rooms ook in de stad kunnen doorgaan door een volledige integratie van spelelementen langs de route. Zo hoef je niet op pad met pen en papier, tablet of telefoon en kan je je volledig verdiepen in het spel en de stad”, aldus schepen Siffer. “Mechelen heeft zich de laatste jaren sterk op de kaart gezet als aantrekkelijke bestemming voor bedrijfstoeristen. Dat hebben we onder meer te danken aan onze centrale ligging en goede bereikbaarheid, maar ook aan onze conferentie- en evenementenfaciliteiten en een ruim aanbod aan recreatieve en culturele activiteiten. Meet in Mechelen adviseert bedrijven en zet hen op weg met bedrijfsevents in onze stad. Ook voor teambuildings zien we een groot potentieel in Mechelen. Ik kijk ernaar uit om nog meer inspirerende en unieke teambuildinginitiatieven te verwelkomen in Mechelen in de toekomst.”

Congresbureau in Mechelen – Meet in Mechelen