Het laatste nieuws

In het jaar van de Olympische Spelen 2024 introduceert Ecco La Luna een nieuw concept dat de Olympische sfeer naar elke stad en omgeving kan brengen. Street Olympics is een teambuildingactiviteit met een Olympische twist, waarbij sportkleding niet nodig is.

Street Olympics is een interactief spel ontworpen voor groepen van 5 tot meer dan 1000 deelnemers, gebruikmakend van de Mobile Adventures app van Ecco La Luna, dezelfde app die wordt gebruikt voor online teambuildings en citygames van het bureau. “Het idee is dat teams van 5 à 6 personen de omgeving verkennen,” zegt Hans Vanooteghem van Ecco La Luna. “Dit kan een stad, park of zelfs een indoorlocatie zijn. Tijdens deze verkenning ontgrendelen deelnemers verschillende vragen en opdrachten die te maken hebben met zowel de historische als hedendaagse Olympische Spelen. Het omvat een mix van trivia-vragen en creatieve ludieke foto- en video-opdrachten waarbij interactie met de omgeving vereist is. Bijvoorbeeld, een mogelijke video-opdracht is het maken van een synchroonzwemchoreografie, die we zullen proberen te plaatsen in de buurt van een fontein of vijver. Het is aan de deelnemers om creatief te zijn met wat de locatie te bieden heeft.”

Leukste beelden delen en projecteren

De gemaakte foto’s en video’s worden onmiddellijk naar de gamemaster gestuurd en live beoordeeld. “Teams kunnen elkaars voortgang in de app volgen, wat de competitie versterkt. Echter, gedurende het laatste half uur worden de scores verborgen om de ontknoping spannend te houden. Na één of twee uur – afhankelijk van de gekozen optie – worden alle teams teruggebracht naar één locatie. De afsluitende activiteit varieert afhankelijk van de locatie. Bijvoorbeeld, in een hotelmeetingruimte kunnen we een selectie van foto’s en video’s projecteren. We bieden ook altijd een online galerij aan waar de beelden gemakkelijk gedeeld kunnen worden. Het hoogtepunt is natuurlijk de bekendmaking van de eindresultaten, waarbij de winnende teams een prijs ontvangen.”

Aangepaste invulling

Street Olympics is een leuke activiteit die op maat kan worden aangepast aan de wensen van de klant. “Het draait meer om creativiteit dan om fysieke inspanning. Het doel is niet om zo snel mogelijk dingen te doen, maar om samen een leuke tijd te hebben en creatief te zijn. Het wordt dus gezien als een ontspannen activiteit die voor iedereen toegankelijk is. We hebben een goed uitgewerkt standaardspel dat overal gespeeld kan worden, maar we kunnen de opdrachten natuurlijk aanpassen aan de wensen van de klant en de mogelijkheden van de omgeving. Teams kunnen het spel op hun eigen smartphones spelen, maar als gewenst kunnen wij ook iPads verzorgen,” besluit Hans Vanooteghem.

Unieke teambuildings voor bedrijven – Ecco La Luna