Het laatste nieuws

Nu de versoepelingen weer het een en ander toelaten zijn bedrijven weer volop vragende partij voor teambuildings. Maar zulke activiteiten komen pas helemaal tot hun recht wanneer ze slim worden ingezet binnen een ruimer traject, waarin een team op het juiste moment de juiste prikkel aangereikt krijgt.

De visie van onze CEO, Geert Debusschere, op zulke duurzame programma’s:

“Ecco La Luna draagt sustainability en Corporate Social Responsibility hoog in het vaandel. Wij hebben dan ook teambuildingprogramma’s uitgewerkt rond deze thema’s, die heel goed aanslaan bij bedrijven. Maar bedrijven die duurzaam willen ondernemen moeten er ook voor zorgen dat ze hun geld op een duurzame manier investeren. Je merkt dat bij veel bedrijven de budgetten om te investeren in team development, coaching en learning verspreid zitten. En bovendien wordt het soms uitgegeven aan pure fun-activiteiten. Wij pleiten ervoor om met bedrijven te gaan samenzitten, te kijken waar die verschillende budgetten zitten en ervoor te zorgen dat ze die budgetten ook kunnen investeren mét impact. Zo zorgt de investering voor een blijvend effect en is ze dus ook duurzaam.”

De juiste prikkel op het juiste moment

“Het komt er dus op aan om samen een traject uit te tekenen, en te bekijken welke interventie er op een bepaald moment nodig zou zijn. Dat kan fun zijn, dat kan coaching zijn,… Ik vergelijk het met de voorbereiding van een olympische atleet. Als een atleet te weinig traint en zijn of haar lichaam te weinig prikkels geeft, dan gaat die atleet geen trainingseffect verkrijgen. Anderzijds, wanneer een atleet te veel traint, dat gaat hij/zij overtraind zijn en dan gaat hij/zij ook niet kunnen presteren. Het komt er dus op aan om op het juiste moment voor de juiste prikkel te zorgen, om een dubbel groei-effect te verkrijgen, wat men in de sport de supercompensatie noemt.”

Betrouwbare partner

“Ecco La Luna wil een vergelijkbaar traject uittekenen voor bedrijven. We zetten een coaching traject op, waarbij we na een bepaalde tijd ook een volgende interventie inplannen. Zo zorgen we ervoor dat hetgeen geleerd is niet verloren gaat en er terug een stap vooruit gezet kan worden. Uiteraard hopen we met Ecco La Luna een betrouwbare partner te zijn, omdat wij dat hele traject in-house kunnen aanbieden. Wij kunnen zowel de fun-provider zijn, maar ook zorgen voor coaching, learning en development.”

Unieke teambuildings voor bedrijven – Ecco La Luna