Waarschijnlijk kon je je je niet voorstellen dat je in een hoekje van de wereld aankwam op een plek met zo’n ongewone schoonheid. Een plek midden in de natuur, omgeven door hoge, kalkhoudende bergen bedekt met dennen- en altijd groene eikenbossen. Je vindt er ook olijf-, amandel- en johannesbroodboomgaarden en netjes gecultiveerde velden. Te midden daarvan vind je een van die majestueuze Mallorcaanse landhuizen die men ‘posessiones’ noemt. Traditioneel was dit de kern van het dorpsleven. Tot het midden van de twintigste eeuw was de landbouw en veeteelt de belangrijkste bezigheid van de bewoners. Een zeer rustige plek waar je nog steeds door de kronkelende smalle straatjes kunt dwalen.

Gran Hotel Son Net ligt op een kleine heuvel met uitzicht op het Mallorcaanse dorp Puigpunyent. Midden in het Tramuntana gebergte aan de voet van de prachtige Galatzó berg, ligt Gran Hotel Son Net op een unieke positie in de zuidwestelijke hoek van Mallorca. ‘s Avonds verlicht de zonsondergang de Galatzó berg met schitterende kleuren.

De stad Palma ligt op slechts 12 km van het hotel en met een bevolking van iets meer dan 400.000 mensen heeft Palma een bevoorrecht jaarlijks klimaat van gemiddeld 21º Celsius.

Son Net is een van de oudste eigendommen op Mallorca, met een geschiedenis die teruggaat tot de bronstijd en de enorme stenen dateren van voor de Romeinse invasie.
Sinds 1672 is deze oude finca verschillende keren gerestaureerd en uiteindelijk omgebouwd tot het Gran Hotel Son Net, waarvan de werkzaamheden in 1998 werden voltooid. Het pand is zorgvuldig verbouwd met respect voor de vroegere architectuur, de dikke stenen muren, de arabische tegels met houten balken, de binnenpatio met de traditionele waterput, de oude kapel en natuurlijk de oude olijfpers waar het gourmetrestaurant Oleum is gevestigd.

Er is rekening gehouden met het comfort en de elegantie, zowel in de binnenhuisinrichting als in de schoonheid en zuiverheid van de omringende tuinen, wat van het Gran Hotel Son Net een onvergetelijke ervaring maakt.

Kamers & Suites

Gran Hotel Son Net heeft in totaal 31 kamers en suites, die met een naam naar koningen, koninginnen of verschillende persoonlijkheden uit de Mallorcaanse geschiedenis zijn gedoopt.
Alle kamers zijn individueel, comfortabel en elegant ingericht. Elke kamer heeft een andere kleurencombinatie. Comfortabele bedden, ruime kasten, grote marmeren badkamers met vloerverwarming, radiator voor handdoeken, grote spiegels, volledige airconditioning en verwarming, satelliet TV, minibar, telefoon en kluis.

Gasten kunnen kiezen tussen verschillende kamercategorieën: er zijn 4 Classic kamers op de begane grond, 10 Superior kamers, sommige met terras, 5 Deluxe kamers op de tweede verdieping.
Ook kunnen onze gasten genieten van verschillende soorten suites, zoals 2 Grand Suites, 3 Royal Suites en de Presidential Suite. De Presidential Suite is zonder twijfel de meest karakteristieke kamer van ons hotel.

Aan de buitenkant van het hoofdgebouw bieden de prachtige 4 Deluxe Pool kamers een weelderige afzondering in stijl, de Superior Cottage en Grand Suite Cottage zijn uniek met een eigen ingang en bieden een ruime, stijlvolle omgeving.
De 3 ruime Royal Suites zijn de ware schat van Son Net, met een oppervlakte van 150 m2, een lounge/eetkamer, grote privéterrassen, tuinen en een prachtig uitzicht op de vallei, die onze bezoekers altijd zullen verbazen.

Eten & Catering

Restaurant Oleum

U zult kunnen genieten van de beste selecties van originele en verse producten, ingrediënten en typische mediterrane kruiden. Eeuwenoude traditionele recepten, die door onze chef-kok en zijn team prachtig zijn nagemaakt en die een grote variëteit aan smakelijke en fantasierijke gerechten met exquise smaken bieden.

Restaurant El Gazebo

Geopend van april tot half oktober. In dit openluchtrestaurant, gelegen in de tuinen bij het zwembad, bieden wij een grote verscheidenheid aan gegrilde vlees-, vis- en zeevruchtengerechten, snacks en andere heerlijke creaties.

Bar Son Net

Onze bar is een comfortabele lounge naast Oleum en heeft uitzicht op het overdekte terras. Als u een meer persoonlijke sfeer wenst, raden wij u de schoorsteen lounge of, als het weer het toelaat, het terras aan.

Bar El Mirador

Bij het zwembad en in de schaduw van een eeuwenoude cipres, biedt de bar El Mirador drankjes, cocktails en snackservice (deze laatste is volgens het hotelreglement alleen toegestaan in de cabañas of onder de boom).

CAPACITEIT VOOR VERGADERINGEN

  • Charmante plek voor evenementen en privé bruiloften in exclusiviteit.
  • Onvergetelijke uitzichten en ruimtes voor een bruiloft.
  • Comfort en accommodatie voor alle gasten.
  • Flexibiliteit en aanpassingsvermogen om aan de behoeften en verwachtingen van de klanten te voldoen.

Mezzanine Oleum Restaurant:

-Cabaret: 35 personen: 35 personen
-Theater: 30 personen
-School: 12 personen
-Boardroom: 16 personen

Boomhut:

-Boardroom: 7 personen

Vergaderruimte:

-Boardroom: 20 personen

CAPACITEIT RESTAURANTS

Oleum Restaurant:

-Main room: 70 personen
-1ste verdieping (Tussenverdieping): 16 personen
-Terras: 80 personen
-Binnenplaats: 100 personen

Gazebo Restaurant:

-100 personen (twee delen: elk 50 personen)

Bezienswaardigheden in de buurt

Het Gran Hotel Son Net is de perfecte plek voor activiteiten: Fietsen, Golf, Tennis, Trektochten en Klimmen, Wandelen, Zeilen, Duiken, Paardrijden, Wijnproeverij bij de plaatselijke wijngaarden, Kunstevenementen, Gastronomische evenementen, Winkelen, Feesten, Helikopterpicknicks, Luchtballonvaarten of Klassieke Autotochten.