Thor Central, weleer het boegbeeld van steenkool, bracht vanaf de jaren ’20 welvaart, stedelijke ontwikkeling en energie in de regio. De rechtervleugel van het gebouw werd intussen volledig gerenoveerd in nauwe samenwerking met Onroerend Erfgoed Vlaanderen, zonder afbreuk te doen aan het majestueuze en impressionante karakter van de voormalige mijnsite.

Vandaag beschikken we over een uniek erfgoedkader met eigentijdse ruimtes, aangepast aan de huidige organisatienormen en verwachtingen, maar met respect voor het verleden. De vroegere identiteit ademt nog steeds door de ruimtes met dank aan de materiaalkeuze, de afwerking, en het bewaren van erfgoedelementen. De imposante industriële setting straalt energie uit naar iedere bezoeker en spoort mensen aan tot creativiteit en innovatie.

Als dé nieuwe MICE-venue van de Thor-site, biedt Thor Cental een brede waaier aan ondersteunende en facilitaire functies. Thor Central kan technisch gezien groepen ontvangen van 10 tot ruim 1500 personen. Volgens het driestoelenprincipe hebben we de mogelijkheid om (inter)nationale congressen te hosten tot wel 300 personen. Daarnaast is Thor Central ook uitgerust voor het organiseren van kleine en grote meetings, incentives en events.