Middenin de stad bekleedt het Théâtre de Liège een centrale plaats inzake artistieke creativiteit.

De eerste schouwburg van Wallonië, het Théâtre de Liège, is centraal gelegen in de Euregio en overstijgt de grenzen door zijn samenwerking met prestigieuze internationale instellingen, zoals het Festival van Avignon, de Théâtres Nationaux de la Colline et de Chaillot in Parijs, de Schaubühne in Berlijn, de Biënnale van Venetië, het Nationaal Theater van Korea…

Creativiteit stimuleert en wanneer ze ten dienste staat van een onderneming, kan ze de aantrekkelijkheid daarvan tot haar recht doen komen. Het Théâtre de Liège wil zijn imago koppelen aan dat van dynamische en getalenteerde economische partners, om zo bij te dragen aan de ontwikkeling van zijn regio.

Het hoofdzakelijk uit hout, beton en glas opgetrokken Théâtre de Liège beslaat een totale ruimte van 7.800 m², waarin neoclassicisme en modern design met elkaar vermengd zijn. Zuilen, lijstwerk en verguldsel zijn er gecombineerd met Vitra-meubilair van de hand van de beroemde Franse ontwerper Jean Prouvé, om een verfijnde maar warme sfeer te scheppen.

Het is in hartje Luik, in dat weelderige kader dat het Théâtre de Liège u ruimten ter beschikking stelt voor uw vergaderingen, seminars, cocktails, recepties en andere evenementen.

Het Théâtre de Liège beschikt over zijn eigen technische uitrusting en meubilair (tafels, stoelen, statafels enz.), die een aanzienlijk organisatorisch voordeel vormen.