Het laatste nieuws

Den Eyck in Kasterlee bestaat reeds 42 jaar. Joris Goossens is zelf al vijftien jaar actief in deze prachtige venue waarvan de laatste vijf jaar als zaakvoerder. Olivier Wauters van Eventonline had een gesprek met hem.

“De laatste twee jaren hebben we volop verbouwd en zijn we met een derde uitgebreid. Daardoor beschikken we vandaag over 1000m² nuttig bruikbare ruimte. Zeven zalen kunnen opengezet worden tot één ineenlopende ruimte van meer dan 700m². Daarnaast kan de zakelijke gast dan nog beschikken over 5 kleinere break-outs en een prachtige Schuur”, vertelt Joris Goossens. “Een event tot zo’n 800 personen in walking dinner stijl is perfect mogelijk, dat konden we twee jaar geleden nog niet. Dus er gaan nieuwe markten open voor ons, zowel voor events als voor seminaries of incentives…

Ook audio-technisch is er veel verbetering gekomen. Alle zalen zijn voorzien van grote raampartijen en de nieuwste, ingebouwde, apparatuur. Is het mooi weer, kan er bovendien in de tuin worden vergaderd. Dat werkt misschien wel meer inspirerend dan wanneer je dat binnen vier muren doet.” De tuinen van het domein bieden inderdaad een aangename meerwaarde. “Het kan gebeuren dat je met verschillende partijen of bedrijven aanwezig bent op het terrein, maar dat zal niet storend werken. Iedereen heeft zijn aparte omgeving en de verschillende aanwezige partijen zullen elkaar niet hinderen”, aldus Joris Goossens.

Drie ruime parkings vlakbij de hoofdingangen van ‘den Eyck’ zijn een extra grote troef waar veel andere locaties alleen maar van kunnen dromen.

“De afgelopen vijftien jaar is er heel veel veranderd. Kijk alleen al maar naar het social media gebeuren. Vroeger was internet optioneel, nu is dat gewoonweg een basisvereiste. Degelijk internet moet gewoon aanwezig zijn zodat de gasten met smartphone, tablet en laptop online kunnen gaan en liefst nog gelijktijdig. Helder scherm, uitstekend geluid, er wordt verwacht dat alles klaar staat zodat de klant zich niet meer teveel vragen hoeft te stellen.” Bij feesten ligt dat een beetje anders. “Het verwachtingspatroon heeft dan vooral betrekking op het culinaire. En dan is het mooi meegenomen dat alle technische faciliteiten ook aanwezig zijn.

“Bedrijven zijn een aantal jaren geleden meer in-house gaan vergaderen. Maar de klant komt terug. Buitenhuis vergaderen biedt overigens tal van voordelen. Uitbesteding van organisatie, ruimere cateringmogelijkheden, minder investeren in didactische materialen … Immers, als je moet gaan nadenken over bepaalde zaken, doe je dat best buiten je vertrouwde structuur om echt out of the box te kunnen denken”, aldus Joris Goossens.

Naast events en meetings is er een derde pijler waar zaakvoerder Joris Goossens zich in wil verdiepen. “Met de grotere oppervlakte willen we ons nu ook richten op beurzen en productvoorstellingen. We zijn daar een prima locatie voor, met de nodige parking. Kasterlee ligt centraal in de Kempen. Bedrijven zoeken ons op om hun klanten op een mooie, centrale locatie stijlvol te ontvangen. Ik ben er van overtuigd dat hier nog veel markt in zit, dankzij onze uitbreiding”, aldus Joris Goossens. “Gisteren stonden hier zelfs nog twee splinternieuwe wagens binnen, voor een verdeler van een premium automerk in de Kempen. Bijna 300 genodigden konden in een stijlvol kader kennismaken met hun nieuwste model.”, aldus de zaakvoerder van den Eyck.

“Het gevaar van sterk uitbreiden, is een mogelijke negatieve weerslag op de dienstverlening. Maar service en kwaliteit moeten steeds de basis vormen”, aldus Joris Goossens. “De klant nooit uit het oog verliezen, steeds met beide voeten op de grond blijven staan en elke dag streven naar 100% perfectie. Elke activiteit verdient de juiste aandacht. Alleen zo kunnen we de kwaliteit blijven garanderen, waar den Eyck reeds 42 jaar voor gekend staat.”

Den Eyck maakt deel uit van het grotere geheel ‘Groep Van Eyck’ met andere gekende locaties zoals Link 21 te Herentals, E10 hoeve in Brecht, domein de Putten in Kasterlee, Tribune M, Camping Houtum en de Meeza uitbatingen. Catering Van Eyck verzorgt dagelijks grootse events waaronder ook voetbalcatering. Terwijl Veresto zorgt voor dagelijkse maaltijdbedeling aan huis. Een waaier aan gastronomie, voor elke gelegenheid de gepaste invulling.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Verhuur eventlocatie in Kasterlee – den Eyck