Het laatste nieuws

Oceandiva is verheugd aan te kondigen dat de Oceandiva Nova, ’s werelds eerste CO2-neutrale evenementenschip bekroond met het Platinum-label van Green Award, vanaf midden mei klaar staat om gasten te verwelkomen in Nederland, Duitsland en België. Met haar vooruitstrevende aanpak van duurzaamheid en state-of-the-art design, belooft de Oceandiva Nova een verfrissend nieuw hoofdstuk te zijn voor de evenementenindustrie. Als een stralende nieuwe ster aan de hemel, belichaamt ze een inspirerend voorbeeld voor de sector.

Met de lancering van de Oceandiva Nova zetten we een krachtige stap voorwaarts in ons streven naar duurzaamheid en innovatie binnen de evenementenbranche. Dit schip is niet alleen een belichaming van onze ambities en ecologische verantwoordelijkheden, maar ook een tastbare realisatie van onze belofte: ‘A world apart’. Wij zijn trots op deze mijlpaal en kijken uit naar de vele unieke momenten die we samen met onze gasten aan boord van de Oceandiva Nova zullen beleven,” zegt Edwin Petersen, CEO van Oceandiva Group.

Baanbrekende duurzaamheid in stijl
De energievoorziening van de Oceandiva Nova wordt gewaarborgd door een innovatief, CO2-neutraal batterijsysteem met een capaciteit van 2,2 megawatt (MW). Dit vermogen benadrukt niet alleen de schaal van haar duurzame ambities maar onderstreept ook hoe deze geavanceerde technologie het schip in staat stelt om efficiënt en milieuvriendelijk te opereren. Ondersteund door een geavanceerd Power Management System, zorgen de batterijen voor optimale energie-efficiëntie. Daarbij krijgt het schip binnenkort zonnepanelen op het dek, en zal het gebruik van groene stroom aan boord het duurzame karakter van de Oceandiva Nova verder versterken.

Een eco-vriendelijke waterwereld
Het innovatieve PureBlue INNOPACK++ waterzuiveringssysteem, bekend als een ‘Moving Bed Biofilm Reactor’ (MBBR), zuivert afvalwater tot het schoon genoeg is om terug te geven aan de natuur. Dit systeem zorgt ervoor dat al het gebruikte water, of het nu afkomstig is van was-faciliteiten of toiletten, voldoet aan strenge milieunormen. In combinatie met het gebruik van recyclebare materialen positioneert dit de Oceandiva Nova als een voortrekker op het gebied van milieuvriendelijke evenementenlocaties. Deze maatregelen zijn illustratief voor hoe Oceandiva zich inzet om de ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzaamheid te integreren in alle aspecten van haar operaties.

Een groene koers voor de toekomst.
Oceandiva neemt het voortouw in duurzaam varen. Met het doel om de gehele vloot CO2-neutraal en vrij van fossiele brandstoffen te maken, leidt de Oceandiva Nova deze groene koers. De andere schepen van Oceandiva gebruiken HVO100 biofuel, afkomstig van 100% gecertificeerde reststromen, wat leidt tot een significante CO2-reductie tot wel 90%. Daarnaast minimaliseren ze de impact op het milieu verder door het gebruik van biologisch afbreekbare oliën.

Deze stap is een onderdeel van Oceandiva’s brede strategie om niet alleen de evenementenindustrie te verduurzamen, maar ook om bij te dragen aan een betere wereld. De Oceandiva Nova is het vlaggenschip en het tastbare bewijs in deze missie. Samen varen we op deze groene golf, waar elke gelegenheid niet alleen een evenement is, maar ‘A world apart’.

Evenementenlocatie op het Water – Oceandiva