Het laatste nieuws

  • De Boer bouwt VIP-locaties op het terrein
  • Panama Events verzorgt het sports hospitality-management
  • BROICH CATERING is culinair verantwoordelijke

Op donderdag 29 juni staat alles in het teken van de grote start van de Tour de France waar er heel wat te gebeuren staat. Het officiële deel van de Grand Départ begint met de voorstelling van de deelnemende ploegen. Op vrijdag is er op Schloss Benrath een lichtfeest in combinatie met klassieke muziek; een open air-spektakel en een waar genot voor de zintuigen. Op zaterdag start de koers met de individuele tijdrit. ’s Avonds wordt de start van de Tour de France gevierd met het KRAFTWERK 3D Open air-concert in het Ehrenhof met special guest AIR. Zondag is het de beurt aan de tweede etappe die meteen ook de afsluiting is van de Grand Départ in Düsseldorf.

“De Tour de France is een ontzettend groot sportevenement. We moeten dus zorgen voor een perfect georganiseerde sports hospitality”, aldus Georg W. Broich, verantwoordelijk voor de planning en realisatie van de VIP-area’s. Broichcatering, De Boer en Panama Events hebben de handen in elkaar geslagen om een innovatief VIP sports hospitality-concept te ontwikkelen en uit te rollen. Elke partner concentreert zich hierbij op zijn eigen kerncompetentie.  “De bundeling van onze competenties zullen zorgen voor een belangrijk synergie effect”, vertelt Detlef Schmitz, directeur van De Boer Duitsland. De tent-specialist heeft met zijn team ook bij de Grand Départ in Rotterdam en Utrecht de VIP-hospitality verzorgd.    

5.000 m² mobiele eventlocaties op de Königsallee en Messe Düsseldorf
Met meer dan 90 jaar ervaring in de ontwikkeling en verhuur van tenten en mobiele hallen is De Boer verantwoordelijk voor de structuren en huisvesting bij vele grote events. De BMW Berlin Marathon, de Porsche Golf Open en de Duitse Spring- en Dressuur-Derby: overal waar grote sportevenementen plaatsvinden, is De Boer de betrouwbare partner voor de VIP sports-hospitality.

Voor de Grand Départ in Düsselfdorf bouwt de tentverhuurder langs het parcours aan de Königsallee in vier secties talrijke pagodetenten, die als VIP sports-hospitality ingezet gaan worden. Op P3 van Messe Düsseldorf bouwt De Boer twee grote eventhallen. Het tentenbedrijf zet hier zijn Anova Vista in; het modulaire systeem met zijn kenmerkende gebogen daklijn. Aan het parcours zullen beide tenthallen voorzien worden van een vijf meter breed overdekt buitenterras. De verbinding tussen de twee tenthallen bij de start- en finish van de Grand Départ betreft een buitenterrein van 1.200 m² met als middelpunt een bar die geplaatst is in een Acropolis-pagode van De Boer. In totaal kunnen hier 2.500 VIP-gasten het sportevent van heel dichtbij beleven. 

Krachtige management-competentie met Panama Events
De Belgische eventbedrijf Panama Events is bij de Grand Départ in Düsseldorf verantwoordelijk voor het operatieve management in de VIP-paviljoens. Het bureau beschikt over de nodige competenties en knowhow. Sinds 2013 is Panama Events exclusief partner van de Flanders Classics en daarmee verantwoordelijk voor het VIP hospitality-management van alle koersen, inclusief alle grote klassiekers waaronder de Ronde van Vlaanderen.

Culinaire beleving met BROICHCATERING 
Voor gastheer Georg W. Broich en zijn cateringteam is de Tour de France zeker geen onontgonnen terrein. Al vele jaren verzorgen zij het team van Gerolsteiner, het ARD en de ZDF, maar ook diverse side-events van de Tour. BROICH is een van de toonaangevende gastheren in het sports hospitality-segment.

In de door De Boer gebouwde en door Panama Events ingerichte VIP-locaties voor het Congess Center Düsseldorf (CCD) serveert BROICH de hele dag spijzen in de stijl van het bekroonde concept BAKERS&BUTCHERS. Niet alleen binnen, maar ook op de grote buitenterrassen met prima uitzicht op het parcours. Er worden zo’n 2.500 gasten verwacht. BROICHCATERING won in 2015 de prijs voor ‘Caterer des Jahres’ en behoort tot de top van de Duitse event catering-branche.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Evenementenkantoor in Oost-Vlaanderen – Panama Events

Verhuur Tenten – De Boer Tenten