Het laatste nieuws

Altijd al willen weten hoe een dag van een tentenbouwer eruit ziet? De boekhouder van De Boer wilde dat ook wel eens weten en ging twee dagen mee op pad met de tentenbouwers. Zijn volledige verslag lees je hier.
Davy, boekhouder/personeelsmedewerker bij De Boer: “Mijn facturen en betalingen heb ik even gelaten voor wat ze zijn en ik ben twee dagen meegegaan als tentenbouwer. Wat staat er op de planning? Een vipstructuur bouwen vlak naast de kasseien van de Oude Kwaremont, ik durf de uitdaging aan!”

Dag 1
Klaar voor vertrek, nieuwsgierig naar wat gaat komen
04u00: De wekker loopt iets vroeger dan gewoonlijk af. Check check dubbelcheck, ik ben klaar voor het vertrek naar Kluisbergen.

Doel van de dag
07u00: Aangekomen in Kluisbergen en klaar om erin te vliegen. Doel van de dag: een structuur van 1050 m², bouwen op een stelling die links 0,5 meter en rechts 6m hoog is. We hadden al snel gezien dat het geen gemakkelijke klus zou worden, opletten geblazen dus. De vloerpanelen werden voorzichtig op de stelling geplaatst, het geraamte van de structuur werd klaargelegd en voor het ik wist was het al 12u30. Time flies when you’re having fun!

Bezoek van de wielrenners
12u30: Middagpauze! Greg Van Avermaet, Olivier Naesen en Tiesj Benoot kwamen het parcours al eens verkennen. Chris Picavet, sportjournalist bij Sporza, had dat ook gezien en maakte een foto van de wielrenners mét ons De Boer-busje op de achtergrond.

Veiligheid boven alles
13u00: Tijd om een helm op te zetten, want het geraamte van de tent wordt rechtgetrokken met een hijskraan. Daarna trokken we met z’n allen, op eigen kracht, de dakzeilen in de structuur (dat ga ik morgen toch voelen aan mijn armspieren).

Een frisse douche en een hotelbed gaan deugd doen
19u30: Dag 1 als tentenbouwer zit erop. Moe maar voldaan komen we aan in het hotel. Die frisse douche straks gaat me goed doen. Laat ga ik het zeker niet maken, want morgen moet ik weer paraat staan.

“Tentenbouwer zijn is hard werken en je plan kunnen trekken. Op het einde van de dag moet de structuur er staan.”

Dag 2
Vroege vogels
6u30: Zelfs als we op locatie slapen, is vroeg opstaan een must. Na een stevig ontbijt zijn we er weer helemaal klaar voor. Gisteren dacht ik dat ik spierpijn zou hebben, maar dat valt reuze mee.
Het echte zware werk hebben gisteren al we met z’n allen verricht, vandaag bouwen we nog een kleinere structuur die dienst doet als keuken. De opbouw gaat net iets sneller dan die van gisteren. Als alles gaat zoals het nu gaat zijn we mooi op tijd klaar denk ik.

12u30: Terwijl we onze boterhammen opeten, hebben we zicht op de wielertoeristen die een poging wagen om de Oude Kwaremont op te fietsen en af en toe komt er ook een profwielrenner voorbij. Ik kan me de sfeer van zondag al levendig voorstellen.

13u00: Tijd voor de afwerking! Het hele team heeft zich opgesplitst om alles op tijd af te werken. Ik heb de omheining van het terras voor mijn rekening genomen. Het resultaat zie je op de foto’s

De klant tevreden, wij ook tevreden
16u00: De structuur staat klaar en de klant is blij met het resultaat. Onze tijd in Kluisbergen zit er dus op. We hebben nog een lange rit voor de boeg, ik gok dat we tegen 18u30 thuis zijn.

Tentenbouwer of boekhouder?
“Tentenbouwer zijn is hard werken en je plan trekken, want op het einde van de dag moet de structuur er staan weer of geen weer. Verandering van spijs doet eten zeggen ze wel eens en tentenbouwer zijn voor twee dagen was een zeer fijne ervaring, maar nu ben ik ook blij dat ik weer naar mijn bureau mag.”

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Verhuur Tenten – De Boer Tenten