Het laatste nieuws

Wie z’n vingers wil aflikken bij de bekende Italiaanse Danieli Il Divino moet vanaf begin volgend jaar niet meer naar het Park den Brandt in Wilrijk. Dé vaste restowaarde krijgt een kleiner broertje op ‘t Zuid in Antwerpen. Brasserie Hippodroom gaat na 17 jaar dicht voor ‘Danieli Zuid.’

Nieuwe eigenaars, en dus nieuwe winden. Afgelopen zomer werd het bekende resto Hippodroom op de Antwerpse Leopold de Waelplaats, pal over het Museum van Schone Kunsten, onderdeel van de Shrimp Tempura-groep, waar ook het bekende restaurant Umami, Strantwerpen en onder meer de Velvet Lounge onder zitten. Een restyling binnenin, maar ook een ferme aanpassing van het menu – niet langer alleen Belgische gerechten, maar ook een mediterrane keuken met subtiele Oosterse invloeden – moesten de Hippodroom na 17 jaar ‘in schoonheid laten eindigen.’ Want in het achterhoofd zat al vanaf de integratie van Hippodroom binnen de horecagroep de ambitie en de durf om met Hippodroom te stoppen.

“Durven vernieuwen”

“Ondanks dat Hippodroom een ijzersterke naam met een even sterke reputatie en een mooie geschiedenis heeft, moet je soms durven vernieuwen”, aldus Wim Van der Borght, gedelegeerd bestuurder van de Shrimp Tempura-groep. Dat het bekende Italiaanse restaurant Danieli Il Divino – sinds 2011 in de horecagroep en gelegen in een oud koetshuis aan Park den Brandt op de Beukenlaan in Wilrijk – uitzonderlijk goed draait, doet de horeca groep de sprong wagen. “Daar zit de bezettingsgraad al jaren zo goed. Vanuit dit succes is het idee gegroeid om het concept en het lekkere aanbod naar een ‘stadsversie’ te brengen. We hebben beslist: laat ons die keuken overzetten naar de toplocatie die voorheen door Hippodroom werd bezet”, aldus Van der Borght.

Intussen is brasserie Hippodroom sinds een week dicht en wordt alles voorbereid om het kleine broertje van Danieli’s te creëren: Danieli Zuid. “De ‘stadsversie’ zal ook de typische Danieli-sfeer, de tafeldecoratie én de kaart te integreren. Zij het is een compactere en selectievere versie.” De opening is gepland in het begin van volgend jaar.

Met de sluiting van restaurant Hippodroom valt het doek over een stukje geschiedenis. Want begin 20ste eeuw was de Hippodroom een variététheater – tussen de Museumstraat en de De Burburestraat – waar tussen tussen 1903 en 1958 grote revues en paardenshows georganiseerd werden. In de jaren 50 viel het doek over die Hippodroom. In 1973 werd het zelfs afgebroken om plaats te maken voor een nieuwbouwproject. Maar éen bouwblok verder, tussen de Museumstraat en de Verlatstraat, zag het er net hetzelfde uit, met een eclectische gevelrij die nu beschermd is als stadsgezicht. Sinds 1999 heeft restaurant Hippodroom daar een stekje, als knipoog naar vroeger.

Bron: HLN.be