Het laatste nieuws

Cum Laude. Zo heet voortaan het restaurant van de Leuvense Faculty Club. Bij het volledige nieuwe interieur hoort inderdaad een nieuwe naam die perfect aansluit bij de ambities van het restaurant van de Leuvense Alma Mater. Met die metamorfose wordt het geklasseerd historisch kader beter gevaloriseerd en afgestemd op de huidige tijdsgeest. Cum Laude kreeg een nieuwe vormgeving én ook het keukenteam werd uitgebreid met het oog op nog meer culinair plezier.

‘Unitas in diversitate’
Lichte, frisse kleuren die contrasteren met het donkere, warme houten vakwerk. Deuren werden gestript van hun verflaag zodat de materialiteit weer kan spreken in combinatie met het gedetailleerde smeedwerk. Wandverlichting werd verwijderd om zo plaats te maken voor eigentijdse kunstwerken die tijdelijk in samenwerking met Luca, School of Arts geëxposeerd worden. Het door de UNESCO geklasseerd werelderfgoed bulkt van unieke historische karakteristieken die met deze complete make-over zowel in de onthaalruimte, lounge, bar, bibliotheek en het restaurant opgewaardeerd werden. Op die manier werd conform met de architecturale richtlijnen de authentieke en specifieke eigenheid van het gebouw en zijn ‘eenheid in verscheidenheid’ elegant versterkt.

Op eigen benen
Maar er is meer. Op culinair vlak staat Cum Laude na vele jaren van intense samenwerking met chef Lieven Demeestere van sterrestaurant Arenberg voortaan op eigen benen. Het keukenteam zal voortaan rechtstreeks door directeur Peter Herbiest aangestuurd worden. Chef en vaste waarde Lars Vleminckx blijft samen met sous-chef Wout Grevendonck aan het fornuis staan en beide kregen nog extra versterking dankzij de aanwerving van Tom Vanhoegaerden. Hun nauwkeurige keukenwerk zorgt zowel qua smaak, textuur als presentatie voor een verfijnd eindresultaat. Samen brengen ze  maandelijks een nieuwe kaart, een vegetarische menu en wekelijkse suggesties.

Oor wil ook wat
Onder impuls van directeur Peter Herbiest werd ook aan allerlei culinaire én beleving verhogende randfacetten extra aandacht gegeven. Zo kreeg de drankenkaart een bij voorrang Belgisch cachet en worden zowel champagnes bij het aperitief als een rijke waaier van mignardises bij koffie of thee op een fraai trolley aan tafel aangeboden. En in Cum Laude wordt ook het oor niet vergeten. Voor passende en zeer uitgekiende muziek zorgt voortaan musicologe en KLARA muzieksamensteller Greet Van ’t veld. In haar playlist houdt ze rekening met toonverwantschappen en een gezonde afwisseling van majeur- en mineurtoonaarden.  Zodat alle zintuigen passend geprikkeld worden.

Bibliotheek met boeken van Universitaire Pers Leuven
In de vernieuwde Faculty Club is er ook ruimte voor wetenschap en literatuur. In de bibliotheekruimte vind je een volledige wand met boeken van Universitaire Pers Leuven.
Universitaire Pers Leuven, opgericht in 1971 onder de vlag van de KU Leuven, publiceert kwalitatieve academische uitgaven op het gebied van muziek, kunst & theorie, media & visuele cultuur, taal & literatuur, geschiedenis & archeologie, filosofie & religie, samenleving & migratie en recht & economie. Naast wetenschappelijke publicaties heeft Universitaire Pers Leuven ook een groot aantal handboeken en populairwetenschappelijke boeken over onder meer de geschiedenis van Leuven en de universiteit.
Wie van een aperitief geniet in de bibliotheek, kan gerust een kijkje nemen in de boeken. Wie graag een exemplaar koopt, kan hiervoor terecht aan het onthaal.
Op de website www.upl.be vind je meer informatie over Universitaire Pers Leuven.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Historische vergaderlocatie in Leuven – Faculty Club