Het laatste nieuws

Tijdens zijn eerste deelname aan de Benelux Event Awards, heeft het agentschap Criaturas meteen mogen plaatsnemen op het hoogste trapje van het podium, en dit dankzij het “Ecstatic Container Spectacle”, een kleurrijk evenement dat georganiseerd werd in het kader van de 20steverjaardag van het bedrijf ECS European Containers.

Maar zeer weinig agentschappen kunnen zeggen dat ze een rapport van 100% kunnen voorleggen tijdens de BEA Awards. De competitie, die bekend staat als een van de moeilijkste en meest professionele van Europa, eist van de projecten dat ze blijk geven van een grote doeltreffendheid voor alle segmenten van de evaluatie (strategische visie, originaliteit van het concept, impact van de communicatie en ROI/ROO, nvdr).

Deze uitdaging werd door Criaturas tot een goed einde gebracht voor een panel van 15 Belgische corporate event managers. Hoed af…

Korte terugblik op het evenement:

20 Years ECS – Ecstatic Container Spectacle voor ECS European Containers

Het Zeebrugse containerbedrijf ECS wilde zijn 20ste verjaardag vieren met een evenement dat niet snel zou worden vergeten. Het moest dus iets heel speciaals worden. Criaturas nam de opdracht aan en zorgde voor een indrukwekkend resultaat: een driedaags evenement dat een mix was van dans, acrobatie, circus, muziek en food experience, én waarbij de containers van het bedrijf een centrale rol kregen. Maak kennis met het Ecstatic Container Spectacle…

Al van bij de eerste vergadering met de klant ontstond bij Criaturas het idee om een eventlocatie te bouwen met de zeecontainers van het bedrijf. Het resultaat was het Ecstatic Container Spectacle, een pop-uptheater dat bestond uit maar liefst 75 ECS-containers, die in cirkelvorm stonden opgesteld. Het theater werd drie dagen na mekaar opengesteld: op donderdag voor klanten van ECS, op zaterdag voor het personeel van ECS, en tussendoor, op vrijdag, voor betalende gasten die zo een goed doel konden steunen.

De gasten van het Ecstatic Container Spectacle werden op en top verwend. Ze konden immers niet enkel genieten van de spectaculaire acts op het centrale podium, ook rondom was er van alles te beleven én te proeven.  Heel wat topchefs (zoals Filip Claeys, Lieven Lootens, Hendrik Dierendonck, televisiechef Sofie Dumont en chocolatier Dominique Persoone) serveerden immers gerechten en creaties vanuit een eigen container-restaurant. Andere containers waren ingericht als lounge, ginbar, kunstgalerij, of zelfs als tattoo-shop. Doorheen de ganse locatie hing er een magische sfeer die een enorme indruk maakte op alle aanwezigen.

Tijdens het event stond ook een liefdadigheidsproject in de kijker, meer bepaald ‘African Drive’, dat werkt rond meer en beter openbaar vervoer in Afrika’s landelijke gebieden. In de uitnodigingen werd gasten gevraagd geen bloemen of geschenken mee te brengen. In plaats daarvan konden ze een bedrag schenken aan de geselecteerde organisatie. In totaal werd op die manier 25.000 euro binnengehaald ten voordele van ‘Africa Drive’. In de loop van de voorbereiding ontstond bij Criaturas het idee om een extra dag te organiseren ten voordele van een goed doel dat past bij het karakter van het bedrijf en hun activiteit, meer bepaald de ‘ocean clean-up’. Door een extra evenement te organiseren tussen de twee dagen voor ECS, werd het concept gerecycleerd en konden er ook mensen buiten het netwerk van ECS uitgenodigd worden. Deze extra dag en de ticketverkoop hiervoor heeft bovendien ook nog eens voor een heel pak persaandacht gezorgd.

www.criaturas.eu

Bron: Eventnews.be