Het laatste nieuws

De afgelopen jaren kende Corsendonk Hotel Groep een aanzienlijke uitbreiding. Bovendien heeft de Groep verschillende projecten in de steigers staan. Olivier Wauters van Eventonline had hierover een gesprek met Marketing Manager Bieke Buyens.

“Intussen ben ik 5,5 jaar werkzaam bij de Corsendonk Hotel Groep. Aan het begin van mijn carrière waren we nog een kleine familieketen in de Antwerpse Kempen”, vertelt Bieke Buyens. “3 jaar geleden is de hotelgroep uitgebreid door een overname in provincie West-Vlaanderen en provincie Luik. Hierdoor zijn we van 290 kamers naar 550 kamers gegaan. Om deze uitbreidingen te kunnen verwezenlijken, is ook de managementstructuur groter geworden.  Aparte functies voor financiën, sales, personeelszaken en operationele functies. Dat moet ook om alle geplande projecten door te voeren.” En dat zijn er inderdaad een aantal. Momenteel breidt de groep zijn activiteiten aanzienlijk verder uit op verschillende locaties.

“De eerste projecten die eraan komen is de renovatie van een voormalig hotel in Lichtaart en de restauratie van de Landloperkolonie in Merksplas in samenwerking met Kempens Landschap.” Het hotel in Lichtaart zal een grondige renovatie krijgen, alsook de Wellness wordt volledig vernieuwd. We spelen hier in op gastronomische – wellness weekends, zakelijke overnachtingen en seminaries. Corsendonk Hotels en Clubs mikt hiervoor terug op de zakelijke markt met de industriezone van Olen vlakbij.  De opening is voorzien voor het najaar van dit jaar.

De voormalige landloperkolonie ‘Corsendonk Kolonie’ in Merksplas werd reeds gedeeltelijk gerestaureerd. “Op 3 juni 2017 zal het bezoekerscentrum en de brasserie zijn deuren openen. De eerste hotelkamers worden opgeleverd in september 2017. In de volgende fase van het restauratieproject zullen de paardenstallen, woonstalhuis noord en twee koeienstallen gerestaureerd worden. Zo zal tegen 2019 de Kolonie op volle toeren draaien met in totaal 70 hotelkamers, 4 vergaderzalen, het bezoekerscentrum en de brasserie, aldus Bieke Buyens. Corsendonk Hotels en Clubs mikt hiervoor op het fiets- en wandeltoerisme, culinaire en culturele arrangementen. De gebouwen van de Kolonie zijn erkend als beschermde monumenten, een ideale trekpleister voor cultuurliefhebbers. “Bovendien is Priorij Corsendonk in Oud-Turnhout ook erkend als beschermd monument, we zien het dan ook als een grote troef om beide hierin gezamenlijk te promoten en een leuk arrangement tussen beide uit te werken.”

In 2018 volgt dan nog het project ‘Corsendonk Turnova’, een nieuw project aan de Grote Markt van Turnhout. “Dat wordt een boutique hotel om te werken op het hogere zakensegment”, stelt de Marketing Manager. “In Turnhout hebben we reeds ‘Corsendonk Viane’ een 3-sterrenproduct met een heel goed klantenbestand en dat wensen we zo te houden. Voor ‘Corsendonk Turnova’ richten we ons op het hoogste segment 4+.”