Het laatste nieuws

4E EDITIE
VAN 10 TOT 12 FEBRUARI 2017
TOUR & TAXIS

Voor het vierde jaar op rij, en na het succes van de vorige edities, verwelkomt Brussel van 10 tot 12 februari het Chocoladesalon, voor een nieuw eerbetoon aan Belgische chocolade in al zijn vormen en gedaanten.
Tour & Taxis maakt voor dit salon 8000 m2 vrij voor een heerlijk en hartverwarmend moment dat meer dan 110 deelnemers – chocolatiers, banketbakkers, confiseurs, ontwerpers en cacao-experts – samenbrengt!

Het Chocoladesalon is bijzonder trots te mogen rekenen op de steun van de heer Philippe Close, Schepen van Toerisme, Financiën en Personeel van Stad Brussel:
“De toerist die naar Brussel reist, heeft meestal een programma opgesteld met plekjes die hij zeker gezien wil hebben. Hij zal zich vast laten verleiden door enkele souvenirs, en ook chocolade ontbreekt maar zelden in zijn koffer als hij weer naar huis keert. Chocolade is echt het perfecte geschenk. Je neemt het gemakkelijk mee en je maakt er iedereen gelukkig mee. Het imago van Brussel is onlosmakelijk verbonden met chocolade. Wij kunnen uitpakken met de beste chocolatiers op de meest prestigieuze adressen, heuse ambachtslieden die uit de beste chocolade de eenvoudigste repen tot de meest complexe kunstwerken toveren. Het mag dan ook niet verwonderen dat die kennis en tradities worden geïnstitutionaliseerd in een museum dat in het teken staat van cacao en chocolade.

Maar chocolade is vooral magie. En magie blijft inspireren. Het zijn deze inspiraties die worden voorgesteld op het Chocoladesalon. De creaties zijn net zo talrijk als verrassend, van een eenvoudig bewerkt product tot een heuse modeshow … nog zo’n pronkstuk van onze Brusselse identiteit. Culinaire recepten, degustaties, conferenties, een chocoladebibliotheek, leuke workshops voor kinderen … Het staat allemaal op het menu van dit salon dat zijn bezoekers maar blijft verbazen. Zelfs de grootste chocoladefanaten ontdekken er nieuwe smaken en kleuren, de ene al knapperiger en verleidelijker dan de andere!”

Het thema van deze nieuwe editie, ‘In het hart van chocolade klopt de ziel van cacao’, belicht de actualiteit op planeet cacao en huldigt de creativiteit, het avant-gardisme en het innovatievermogen van een hele stiel.

Praktische info:

Tour & Taxis – Sheds 3 et 4 – Havenlaan 86c – 1000 – Brussel
Van vrijdag 10 februari tot zondag 12 februari 2017
Open van 10.00 u tot 19.00 u op vrijdag en zaterdag / van 10.00 u tot 18.00 u op zondag
Officiële openingsavond: donderdag 9 februari om 19.00 u 

Toegangsprijs

Volwassenen: € 8,50 op vrijdag / € 10 op zaterdag en zondag
Kinderen van 3 tot 12 jaar: € 5 / Gratis voor kinderen jonger dan 3 jaar
Senioren (vanaf 60 jaar): € 8,50 / Studenten (op vertoon van een studentenkaart): € 8,50
Family pack (2 volwassenen + 2 kinderen tussen 3 en 12 jaar): € 25

Koop uw tickets online via http://brussels.salon-du-chocolat.com (binnenkort beschikbaar)

Website & social medias 

http://brussels.salon-du-chocolat.com
www.facebook.com/SalonChocolatBE
www.instagram/salonduchocolat
Twitter: @salonchocolat
Koop uw tickets online via http://brussels.salon-du-chocolat.com
Tickets kunnen ook ter plaatse worden gekocht.
 

Officiële openingsavond: donderdag 9 februari om 19.00
Tickets enkel in voorverkoop op de websites http://brussels.salon-du-chocolat.com – www.visit.brussels – https://agenda.brussels/nl – www.fnac.be en in de winkels van FNAC (€ 30, waarvan € 10 wordt overgemaakt aan Télévie).