Het laatste nieuws

Catering van Eyck: Meer kwaliteit met dezelfde budgetten
Een paar weken geleden, voerde Groep van Eyck een interne reorganisatie uit aangaande haar catering bedrijven.
De naam Van Eyck is in de provincies Antwerpen en Limburg een gekende naam in het culinaire landschap. Bij het continu zoeken naar smaakvolle innovatie en klanttevredenheid, bleek dat het tijd was voor een nieuwe stap in de rijke geschiedenis van het familiebedrijf. Alle activiteiten rond catering op locatie worden gebundeld onder de nieuwe naam: Catering Van Eyck.
Catering Van Eyck wil met deze  nieuwe organisatie anticiperen op een sterk  veranderende cateringwereld. “Als we naar het catering  landschap  kijken, denk ik dat iedereen het er wel mee eens is dat cateringbedrijven het vandaag niet zo makkelijk hebben. Maatwerk is nu eenmaal heel duur, en vandaag moet er toch nog steeds gewikt en gewogen worden met budgetten. Door het samenvoegen zijn we toch efficiënter gaan werken, en hebben we onze kwaliteiten kunnen versterken binnen dezelfde budgetten. Want, hoe dan ook, het aanbieden van een juiste prijs-kwaliteitverhouding blijft van groot belang.”  Het creatieve team achter Catering van Eyck heeft dan ook meerdere hippe foodconcepten uitgestippeld, deze concepten werden ontwikkeld met als bedoeling vooral te inspireren. De foodconcepten worden bij onze klanten warm onthaald.

Beleving blijft essentieel
Jan Van Eyck ziet ook een duidelijke evolutie in wat een klant precies van  catering verwacht. “Het woord beleving wordt tot vervelens toe gebruikt, maar het blijft wel een belangrijk aspect. Het netwerken en het beleven van een evenement is vandaag minstens zo belangrijk geworden als wat er als catering wordt aangeboden. Men onthoudt vooral de sfeer en de manier waarop alles gebracht wordt. Wat niet betekent dat catering niet belangrijk meer is,  integendeel, maar mensen gaan zo vaak uit eten dat er op dat vlak nog moeilijk te verrassen valt. De uitnodigingen, het onthaal, de animatie , decors en decoratie, het zijn allemaal belevingen. De gastronomie krijgt een nog andere dimensie ,   genieten  en verrast worden in presentaties, geuren en smaken van wat de wereld  van fijnproevers te bieden heeft is van primordiaal belang.

Uw inspiratie: zes basisconcepten
Om de potentiële klant te inspireren, stelt Catering Van Eyck een zestal basisconcepten voor. “Die zijn puur bedoeld als inspiratie voor wie een feest of event plant”, zegt Sabine Proost. “De  concepten geven een richting aan. Voor ons zal geen enkele uitdaging te groot zijn. In overleg met de klant bedenken we passende concepten. Want het eindresultaat moet altijd maatwerk voor de klant zijn. De concepten zijn louter ideetjes, geen must!”
Een concept dat enorm aanslaat is  ‘Dare to share’. Daarbij zetten we lekkere hapjes  en mini-gerechtjes centraal op tafel, waarbij de gasten van alles kunnen proeven. Gezelligheid troef.
Catering van Eyck stelt ook nog andere formules  voor. Deze kunnen voor elke gelegenheid ingezet worden gaande van een receptie tot een zittend gebeuren. Het concept ‘Bite me’ biedt elke gast wat wils: hippe hapjes, trendy amuses, mini-streetfood… Alles leuk aangekleed en gepresenteerd. Dé originele formule voor een geslaagde receptie. Concept drie is ‘Dine & shine’ gedoopt. De gasten zitten aan een rijkelijk gedekte tafel voor een gastronomisch drie- of viergangenmenu. Met passie en zin voor authenticiteit klaargemaakt en met klasse geserveerd. Chill & grill’ is een originele barbecue. Van lente tot winter komen de beste stukken vlees en vis op de rooster. Vegetarische alternatieven zijn evident. Het grillen in stijl maakt deel uit van de beleving. ‘Walk & talk’ kiest voor buffetten op maat. Van Grootmoeders keuken over de klassiekers tot Stars & Stripes met haute dogs en burgers. Wokbuffet of pastabuffet? Yes we can! ‘Light & delicious’ tenslotte houdt het gezond. Salads in a jar, soepen van seizoensgroenten, knapperige belegde broodjes,…  Een verfijnd alternatief voor de klassieke broodjeslunch bijvoorbeeld.
Wil je ons aan het werk zien ? Kom dan langs op één van onze Voka events op  donderdag 31 mei tijdens de inspiratie dagen. Dit event vindt plaat s in het AFAS Stadion (Grand Kavée) te Mechelen of op het zomer event op vrijdag 16 juni aan de Thomas More in Geel.

Catering Van Eyck – www.cateringvaneyck.becontact@cateringvaneyck.be

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Bedrijfscatering voor events – Catering van Eyck