Het laatste nieuws

De naam Van Eyck is in de provincies Antwerpen en Limburg een gekende naam in het culinaire landschap. Bij het continu zoeken naar smaakvolle innovatie en klanttevredenheid, bleek dat het tijd was voor een nieuwe stap in de rijke geschiedenis van het familiebedrijf. Alle activiteiten rond catering op locatie worden gebundeld onder de nieuwe naam: Catering Van Eyck.

Tot nu toe waren cateringactiviteiten op locatie van het familiebedrijf ondergebracht in drie ondernemingen, Dinner Events in Westmalle,  VR Catering in Lint  en Meeza catering, vooral aanwezig op Flanders Expo en Antwerpen Expo. De expertise en de activiteiten van die bedrijven wordt nu samengebracht op de hoofdzetel in Malle.

VR  Catering is vooral bekend als traiteurservice voor feestelijkheden op locatie en als huiscateraar van SK Lierse. Meeza staat voor de activiteiten in bedrijfs- en beurscatering. Dinner Events tenslotte maakte faam op grote events zoals de Grote Prijs motorcross Lommel, Sluitingsprijs Malle, Herentals Fietst-Feest en als cateraar van KV Mechelen en grote bedrijfsevents zoals onlangs het personeelsfeest van Alken-Maes.

Onze aanpak: Maatwerk
“Door het bundelen van die activiteiten kunnen we veel efficiënter werken”, zegt Sales Manager Sabine Proost. “Vanuit een centrale keuken en magazijn kunnen we ons veel beter organiseren en onze foodkost optimaal krijgen. Maar dit gaat over veel meer dan efficiëntie. Het gaat vooral over verhoging van de kwaliteit. De bundeling van de krachten zal ons toelaten om alle medewerkers nog meer in te zetten op hun sterkste punt. De grote expertise die onze medewerkers op tal van domeinen hebben, zal veel beter worden benut. Alle know-how komt onder één dak. Daar wordt vooral onze klant beter van, want we willen op deze manier flink groeien in maatwerk.”

“De nieuwe naam moet ook veel duidelijker de focus van de onderneming weergeven”, weet bedrijfsleider Jan Van Eyck. “De naam Dinner Events gaf soms de indruk dat wij complete events organiseren. Terwijl wij heel duidelijk een kwaliteitscateraar zijn. Dat betekent dat wij zorgen voor de culinaire kant van een feest of evenement, met alles wat daarbij komt kijken. Door onze focus zuiver te zetten willen we onze passie en ervaring optimaal inzetten om onze klanten op alle gebieden een uniek feest of topevenement te garanderen.”

Onze missie: Smaakbeleving met pit
Voor de nieuwe onderneming is ook een nieuwe marketingstrategie ontwikkeld.  Organisatoren van party’s of events zullen Catering Van Eyck leren kennen als een partner die maatwerk levert. Een nieuwe website, een nieuw logo en een nieuwe baseline ‘Smaakbeleving met pit’ moeten zorgen voor een frisse wind in cateringland.  Wat de organisator ook voor ogen heeft, de cateraar wil er een passend aanbod voor bedenken. “Dat kan gaan van ambachtelijk tot verrassend vernieuwend, van prijsbewust tot exclusief of van intieme cocktailparty tot mega-event”, beklemtoont Jan Van Eyck. “Met onze creativiteit, passie en jarenlange cateringervaring moeten we in staat zijn om op elke cateringvraag een antwoord te vinden. Dat antwoord moet smaakvol en uniek zijn. Of het nu gaat om een lokaal hapje of iets uit de wereldkeuken: we spelen het klaar.”

Ook het nieuwe logo past bij de nieuwe missie: de C van het pittige culinaire Combineren met de C van Copyright en dus uniciteit.

Uw inspiratie: zes basisconcepten
Om de potentiële klant te inspireren, stelt Catering Van Eyck op de webstek een zestal basisconcepten voor. “Die zijn puur bedoeld als inspiratie voor wie een feest of event plant”, zegt Sabine Proost. “De zes concepten geven een richting aan. Voor ons zal geen enkele uitdaging te groot zijn. In overleg met de klant bedenken we passende concepten. Want het eindresultaat moet altijd maatwerk voor de klant zijn. De concepten zijn louter ideetjes, geen must!”

Een eerste concept is ‘Dare to share’. Daarbij zetten we lekkere hapjes centraal en mini-gerechtjes centraal op tafel, waarbij de gasten van alles kunnen proeven. Gezelligheid troef.  Het concept ‘Bite me’ biedt elke gast wat wils: hippe hapjes, trendy amuses, mini-streetfood… Alles leuk aangekleed en gepresenteerd. Dé originele formule voor een geslaagde receptie. Concept drie is ‘Dine & shine’ gedoopt. De gasten zitten aan een rijkelijk gedekte tafel voor een gastronomisch drie- of viergangenmenu. Met passie en zin voor authenticiteit klaargemaakt en met klasse geserveerd. Chill & grill’ is een originele barbecue. Van lente tot winter komen de beste stukken vlees en vis op de rooster. Vegetarische alternatieven zijn evident. Het grillen in stijl maakt deel uit van de beleving. ‘Walk & talk’ kiest voor buffetten op maat. Van Grootmoeders keuken over de klassiekers tot Stars & Stripes met haute dogs en burgers. Wokbuffet of pastabuffet? Yes we can! ‘Light & delicious’ tenslotte houdt het gezond. Salads in a jar, soepen van seizoensgebonden groenten, knapperige belegde broodjes,…  Een verfijnd alternatief voor de klassieke broodjeslunch bijvoorbeeld.

Onze traditie en principes
De start van Catering Van Eyck is geen bevlieging, wel een logische stap in veertig jaar groei van een familiale onderneming. “We zijn geen pop-up die even trendy is en dan weer verdwijnt”, benadrukt Jan Van Eyck. “De nieuwe naam en de vernieuwende aanpak passen naadloos in een traditie van 40 jaar groei en zorg voor eten en drinken. Passie, durf, professionaliteit en een zelfkritische opstelling zijn onze basiswaarden. Die brachten ons waar we nu zijn. Doorheen ons proces waarbij de familie 40 jaar geleden begon met catering op de camping in Kasterlee, zijn we steeds blijven innoveren. Eerst met het populaire ‘zondagsrestaurant’ Den Eyck, daarna stelselmatig met thematische brunches, feesten en seminaries. In 1990 begonnen we voor het eerst als feestorganisator en traiteur voor feesten op locatie. Het overweldigende succes dat we daar boekten, schrijven we toe aan onze trouw aan onze basisprincipes. De vernieuwingsoperatie die we nu doen, past daar in. Het gaat om een nieuwe organisatiestructuur, maar die is gebouwd op de ‘oude’ waarden. Bij elk project, groot of klein, willen we een resultaat waar wij ook van genieten.”

Ons brede aanbod
Catering Van Eyck wil niet alleen een breed aanbod ontwikkelen doorheen de cateringconcepten en het maatwerk. Het bedrijf kijkt ook breder in de markt. “We willen ons aanbod uitrollen van Kasterlee tot de uithoeken van de Benelux”, klinkt het ambitieus bij de bedrijfsleider en de Sales Manager. “Met de bundeling van al onze expertise mogen we die ambitie tonen. We kunnen een zeer breed gamma van projecten aan. Of het nu gaat om een beurs, een congres, een sportmanifestatie, seminarie, bedrijfsfeest of familiaal gebeuren: maatwerk en meedenken met de klant vormt de basis. Met de ambitie om een hoge klanttevredenheid te bereiken. Want in onze sector ben je even goed als je laatste feest. Wij moeten onze nieuwe klanten en hun gasten bij elk project overtuigen van onze unieke kwaliteit. We wensen onze baseline ‘Smaakbeleving met pit’ elke keer weer waarmaken.”

Groep Van Eyck
Catering Van Eyck maakt deel uit van de grotere Groep Van Eyck. Die is in de eerste plaats bekend van de vestiging in Kasterlee met het restaurant, seminariecentrum en zalencomplex Den Eyck. Maar ook in Brecht (E10 Hoeve) en Herentals (Link 21) zijn er 2 vestigingen die zich focussen op een restaurant gebeuren. Daarnaast zijn er nog Veresto in Olen (catering voor de zorg), Meeza foodcorners aanwezig in bedrijfs- of beursomgevingen  en Domein De Putten en Camping Houtum in Kasterlee.

Meer info vindt u ook op http://www.cateringvaneyck.be  en http://www.groepvaneyck.be/.