Het laatste nieuws

Wat een fantastische ervaring was het, mijn verblijf in 5 sterren resort Casa Di Langa. Ik hou van de Piemonte regio. Dit prachtige wijnland heeft al meerdere malen op mijn vakantieagenda gestaan. Dit jaar zal ik mijn Italiaanse reis echter niet snel vergeten, want Casa di Langa is zijn 5 sterren meer dan waard.

Tussen de heuvels van de Langhe, van waaruit je op bijzonder heldere dagen ook de skyline van de Alpen kunt bewonderen, met de Monviso die roerloos uittorent, staat Casa di Langa, een 5 sterren resort, dat in het voorjaar van 2021 is geopend. Het is een groene hemel midden in de natuur, tussen de hazelnootboomgaarden en wijngaarden van Cerretto Langhe in Alta Langa.

Het resort bestaat uit 39 kamers en suites, bistro, restaurant, cocktailbar, zwembad, fitnessruimte, en SPA.

Bij aankomst glijd je meteen in de juiste sfeer want de locatie nodigt uit om ontdekt te worden. Ik word verwelkomd met een lekkere doppio terwijl ik wacht op mijn kamer, of moet ik zeggen suite. De ‘room with a view’ over de prachtige streek die mij is toegewezen is indrukwekkend. De suite is ook van alle gemakken voorzien. Neem bijvoorbeeld de Dyson haardroger, die was ik nog niet eerder tegengekomen in een hotelkamer. De badkamer heeft een grote regendouche, toilet, en wastafel, allemaal zeer ruim. Het terras is ook kolossaal, met ligbedden, zithoek, en een prachtig panorama over Piemonte.

Culinair

Het culinaire aanbod van het resort is gestructureerd in drie speciale ruimtes: het Fàula Ristorante Gourmet, het Bistrot gedeelte en de Sorì Cocktail Bar boven. Fàula is Piëmontees en betekent ‘verhaal’. Chef-kok Daniel Zeilinga vertelt zijn verhaal door zijn heerlijke gerechten te signeren, die het resultaat zijn van jarenlange studies en diepgaande analyses over de grondstoffen en vooral over de producten die het gebied te bieden heeft. Vandaar dat Chef Zeilinga zijn tijd heeft gewijd aan het ontdekken van de lokale producenten en de eigen producten van het resort. Dit kunt u ook proeven bij het ontbijt. Alle ingrediënten zijn vers, zoals de heerlijke kruidenthee, vers gezet met theeblaadjes rechtstreeks uit de hoteltuin.

Duurzaamheid

In het Casa di Langa komt dus een groot respect voor de natuur en haar duurzame toekomst naar voren, in lijn met het streven naar nul CO2-uitstoot en het gebruik van 100% gerecycled water voor irrigatie en alle activiteiten van het resort bieden gasten een 360-graden ervaring die uitmuntendheid, respect voor het milieu en duurzaamheid combineert. Het hotel streeft naar voortdurende vooruitgang op het gebied van duurzaamheid, met name wat betreft energie, water, afval en de voetafdruk van biodiversiteit. Casa di Langa zet zich in om te werken met 100% duurzame energiebronnen, waaronder het gebruik van een mix van zonne-energie, geothermische en fotovoltaïsche systemen die functioneel zijn voor geothermische verwarming en koeling en met gecertificeerde hernieuwbare energie. In Casa di Langa wordt 100% van het gebruikte water gerecycled tot grijs water en gebruikt in het hele pand en in de wijngaarden voor irrigatie, evenals het gebruik van het regenwater opgevangen uit het recuperatiesysteem.

Wellness

Lelòse Spa, het wellness centrum van het hotel, biedt behandelingen met natuurlijke producten die zijn ontwikkeld in harmonie met de duurzame filosofie van het merk Comfort Zone®, B Corporation gecertificeerd bedrijf geboren in Parma met een evenwichtige benadering van schoonheid, duurzaamheidsonderzoek en het opbouwen van ethisch geïnspireerde relaties; precies zoals Casa di Langa.

Vrije tijd

Tijdens hun verblijf in Casa di Langa kunnen de gasten op een iconische Vespa door de historische wijngaarden toeren, traditionele gerechten leren koken of genieten van een live muziekevenement onder de sterrenhemel. Casa di Langa biedt ook een selectie van authentieke ervaringen op maat voor de gasten, waaronder kooklessen, wijn academie, truffel jacht, kunst tour.

Het verkennen van de regio Piemonte met Casa Di Langa als uitvalsbasis is een echte aanrader! Er zijn immers zoveel leuke dingen te ontdekken, met als nummer 1 de Barolo wijn of het pittoreske dorpje Barolo.

Casa Di Langa … een hele belevenis! Wood Approved!