Het laatste nieuws

Sinds Brouwerij De Koninck zo’n jaar geleden vier ruimten van de Brouwerij openstelde om er kleine en grote evenementen te organiseren, vonden er reeds zo’n honderdtal B2B-events plaats, van 25 tot 150 personen. Het concept slaat blijkbaar aan want 99% van de klanten gaat naar buiten met een tevreden gevoel. “De vele bedankingsmails zijn daar het bewijs van”, stelt Anik Van Bellegem met wie Olivier Wauters van Eventonline een gesprek had. “We zijn heel blij met al die bedankingsmails. Wij bevinden ons hier immers op een high-end atypische locatie. We hebben een merk dat we vertegenwoordigen en willen een bepaald niveau halen in onze evenementen dat daar perfect bij aansluit. En daarom zijn we blij dat we kunnen waarmaken wat we aan onze klanten beloven, met name dat ze hier een unieke ervaring hebben in een super originele setting.”

Sterke troef is het unieke karakter van de locatie. “Mensen komen hier graag omdat het een unieke locatie is”, aldus Anik Van Bellegem. “De bieren spreken het mannelijk publiek enorm aan, maar ook de vrouwen kunnen zich erin vinden omdat heel wat bieren ook door vrouwen worden gesmaakt. We kunnen bijvoorbeeld een brouwerijbezoek aanbieden tijdens evenementen die hier worden georganiseerd. Evenwel niet verplicht, maar wel leuk om bijvoorbeeld een pauzemoment in te lassen tijdens een seminarie. Zo’n bezoek geeft uiteraard een meerwaarde aan het evenement, want het is iets uniek dat niet overal te vinden is.”

He verhaal van Brouwerij De Koninck is nog lang niet uitverteld. “We hebben sinds maandag 30 mei een aantal ambachten op de site die hier hun eigen zaak hebben geopend: een chocolatier, kaaswinkel, slagerij en restaurant aangevuld met een uitgeverij die kookboeken op de markt brengt. Dus het is hier echt een culinaire beleving op en top, wat eigenlijk heel uniek is voor Europa. Het is een project dat andere steden nog niet hebben kunnen realiseren.” Anik Van Bellegem mikt op de culinaire belevenis. “De slager die ons komen vervoegen is, is De Laet & Van Haver, tevens één van onze preferred suppliers en traiteurs. We gaan ook proberen om culinaire routes aan te bieden, waarbij de klant onze locatie afhuurt en toch even bij de ambachtenwinkel kan binnenstappen voor een aperitief met het juiste bier en een lekker stukje vlees aangevuld met een stukje kaas om dan te eindigen bij de chocolatier of de bakker.”

Wat momenteel erg populair is op de eventlocatie zijn de workshops met bier: ‘Meet the Crafts’: Bieren met kazen van Van Tricht of Bieren met vlees van De Laet & Van Haver of met de Chocolade van Jitsk of een combinatie van allemaal. Dat zijn workshops die zo’n anderhalf uur duren. In groepjes van 25.

De eventlocatie van Brouwerij De Koninck beschikt over vier verschillende ruimten. “Onze VIP-kelder tot 25 personen en het Brouwershuis tot 70 personen kunnen overdag en ’s avonds worden afgehuurd. Beiden worden dan ’s avonds nog aangevuld met de De Koninck Bar (50 personen) en de Duvel Bar (100 personen)”, aldus Anik Van Bellegem. “We hebben bovendien een leuk binnenstraatje dat volledig kan worden geprivatiseerd en nu dat de ambachtenwinkels open zijn geeft dat wel wat extra sfeer”, voegt Anik Van Bellegem eraan toe. “Onze locatie is ook interessant voor productlanceringen. Onlangs nog voor een automerk.”

Op 14 oktober organiseert de eventlocatie een Afterwork Party in binnenstraatje en dit van 18h00 tot 24h00.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/detail/verhuur-eventlocatie-in-antwerpen-antwerp-city-brewery-de-koninck/