Het laatste nieuws

Brabanthal in Leuven is bij het brede publiek bekend als evenementenhal. Wat echter dikwijls wordt vergeten is dat Brabanthal ook een veelzijdig vergadercentrum heeft.

“Dat je ook kan vergaderen in Brabanthal is inderdaad minder geweten”, stelt directeur Annick Billen “Nochtans beschikken wij hier over een mooi vergadercentrum. Onze goed uitgeruste zalen, de uitstekende  bereikbaarheid, de grote parking en kwaliteitsvolle catering zijn onze troeven.   

Wij liggen bovendien centraal in Vlaanderen. Leuven is vlakbij en de nabijgelegen E40 maakt dat wij zowel vanuit Wallonië als vanuit Vlaanderen gemakkelijk bereikbaar zijn. 

Via een mooi aangelegde tuin met vijver komt men binnen in de stijlvolle ingang van het vergadercentrum. 

Het vergadercentrum beschikt over tien zalen, waaronder een auditorium met alle technische faciliteiten voor een groep tot 150 personen. De overige negen vergaderzalen hebben een capaciteit van vijf tot vijftig personen. “Ook voor groepen groter dan 150 personen kan je bij ons terecht”, aldus Annick Billen “Vanaf dat aantal werken we op maat. Voor groepen van zo’n 150 à 200 personen is zaal ‘Millennium’ geschikt. Gaat het over meer, dan kan de zaal ‘Foyer’ op het gelijkvloers worden ingedeeld voor groepen van 300 tot 500 personen.”

De catering in Brabanthal wordt verzorgd door een eigen traiteur. “Omdat we het niveau zelf willen controleren”, aldus de directeur. “Bovendien kunnen we op die manier tevens een brede waaier van mogelijkheden aanbieden, van ontbijt tot walking dinner.”

Een viersterren vergaderaccommodatie met een vijfsterren catering en service. Zo omschrijft Annick Billen het vergadercentrum van Brabanthal. “En terecht”, zegt ze. “We hebben immers een team en cateraar die een uitstekende service in het vergadercentrum waarborgen. Dit zijn al jaren dezelfde medewerkers die Brabanthal en haar klanten goed kennen. De klanten zijn hierover heel tevreden. Dat merken we door de positieve  feedback die we regelmatig krijgen.”

De drie business units van Brabanthal – de evenementenhal op het gelijkvloers, het vergadercentrum en de catering – zijn als combinatie uiteraard een toegevoegde waarde, maar functioneren even goed afzonderlijk met elk een eigen team en een aparte parking. Ook na twee decennia van dienstverlening blijft het ervaren team van Brabanthal de evoluties in de MICE-industrie nauwkeurig opvolgen. “We nemen jaarlijks de technische faciliteiten onder de loep en uiteraard beschikken we over WIFI en een goed 4G netwerk”, aldus Annick Billen.

Duurzaamheid wordt ook hoog in het vaandel gedragen. “We hebben ons eigen energiebeheersysteem om energieverspilling te vermijden.” Leuk detail bovendien: Brabanthal bottelt haar eigen water. “Hier ter plaatse”, legt Annick Billen uit. “We bewerken het water met een eigen installatie en bottelen het in gepersonaliseerde flessen.”

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/nl-69088-11682-59539-meeting-rooms-beursgebouw-in-vlaams-brabant–brabanthal.html