Het laatste nieuws

Op 20 en 21 augustus nam een team van BRUSSELS KART deel aan de befaamde Belcar 24u van Zolder. “We hebben niet alleen deelgenomen, maar ook een prima resultaat neergezet met onze eigenbouw BMW E36 325i die met zijn unieke look onmiddellijk opviel”, blikt Petra Carlier, Sales & Marketing Manager van Brussels Kart, tevreden terug. Het mooie resultaat viel nog meer op omdat het team de opdracht kreeg in een hogere klasse dan normaal te racen en flink wat tegenslagen kreeg te verwerken.

De BMW E36 325i was de enige ‘youngtimer’ die in de voorziene klasse Belcar 6 aan de start kwam. Het reglement bepaalt echter dat, als er drie of minder wagens ingeschreven zijn, de aanwezige teams in een hogere klasse moeten racen. “Op onze ‘straatlegale’ banden werden we overgeplaatst naar klasse 5 waar we in competitie moesten uitkomen tegen veel modernere auto’s. Aangezien die wagens over nieuwe technologieën, semislicks, slicks, turbo’s en dergelijke meer kunnen beschikken, stonden we op papier voor een loodzware opdracht. Ons team bestond uit zes piloten waarvan er vijf opgeleid werden via ons eigen programma ‘Start to Race’. Dat is een opleiding tot race piloot met begeleiding van A tot Z die wij aanbieden.”

Piloot Erik Vandervreken nam de start voor zijn rekening. “Erik deed dat supergoed, waardoor we na twee uren racen al tien plaatsen waren opgeklommen. De broers Christoph en Didier Coddens trokken deze positieve trend door tot er helaas in de nachtelijke uren een Porsche zijn remzone compleet miste en ons aanreed. Onze

achteras raakte daarbij zwaar beschadigd. We waren bijna tot opgave gedwongen, maar dat was buiten de competentie en ‘de never give up’ mentaliteit van CARLIER Racing gerekend. Dankzij hun inspanningen kregen we onze youngtimer ‘back on track’. Jan Bruneel moest wel de baan op met een gehavende auto, maar paste zich wonderwel aan de omstandigheden aan. Kwam daar nog bij dat ook de weergoden probeerden roet in het eten te gooien en dat maakte het er zeker niet makkelijker op voor ons. Diep in de nacht raakten we betrokken bij een tweede incident met heel wat carrosserieschade. Opnieuw ging er veel tijd verloren, maar we lieten het hoofd niet hangen en bleven ‘in the race’. En nog waren de problemen niet voorbij. Maar ook een klapband, veroorzaakt door brokstukken op de baan, en een passage via de zandbak door een misverstand konden ons niet uit het lood slaan. We dienden wel onze doelstelling bij te stellen en schroefden onze ambities noodgedwongen terug naar een top 10-plaats in klasse 5 om daarmee toch onze winst in de Youngtimer-klasse in het Belcar kampioenschap veilig te stellen.”

Petra Carlier nam ook zelf als vijfde teamlid plaats achter het stuur en ging op een regelmatig elan verder. Zij wist een degelijke stint af te werken, waarop vader en teambaas André Carlier overnam en in extremis (in de final lap) toch nog een mooie top 9 plaats wist af te snoepen. “Bij het zien van de finishvlag was de euforie groot en viel alle opgebouwde stress weg. Onze doelstellingen werden ondanks alles toch bereikt”, besluit Petra haar relaas.

Info over concept “Start to race” : www.brusselskart.be   www.carlierracing.be

Enkele sfeerbeelden: https://magis.to/2uvituL8

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/detail/beursgebouw-in-brussel-brussels-kart-expo/