“Blurring”, de Engelse term voor sectorvervaging, is een concept waarbij horeca en retail worden gecombineerd om de klant meer beleving te bieden. Hierin liggen zeker groeikansen voor de horeca-sector.
Tijdens dit Blurring Event willen we het blurring-concept verder toelichten en de ondernemer inspiratie bieden om zelf met dit innovatieve hybride concept aan de slag te gaan.
Het horeca- en winkellandschap verandert in een razend tempo.
Detailhandel, horeca en dienstverlening worden steeds vaker in één ruimte gecombineerd om aan de wensen van de shopper te voldoen. In het buitenland zijn dergelijke “blurring”-concepten al razend populair.
Ook onze horecaondernemers mogen de trein niet missen en moeten nieuwe verdienmodellen creëren. Aangezien steeds meer binnensteden met leegstand worden geconfronteerd worden formules die inzetten op beleving en verlenging van verblijfsduur ook door steden en gemeenten omarmd.
PROGRAMMA
13.30u Verwelkoming door Patrick Aertsen, COO Living Tomorrow
13.35u Blurring als vorm van hospitality
Wouter Verkerk – Verkerk Bartstra, bureau voor gastvrijheid
Wouter Verkerk is trainer, adviseur en trendwatcher voor horecabedrijven en hun teams. Wekelijks schrijft hij een blog over kleine dingen in het vak, die vaak nou net het verschil maken!
14.35u Horecamenu komende jaren: disruptie met een creatief sausje
Nicolas Block – Founder & creative director King George Mad Creative Agency
Nicolas Block was zeven jaar lifestylejournalist en schreef over hotspots voor o.a. Weekend Knack & Actief Wonen. Hij was gedurende twee jaar hoofdredacteur van het hospitality magazine Venuez en is met zijn bureau King George de drijvende kracht achter o.a. Balls&Glory en Holy Food Market.
15.15u Koffiepauze
15.45u Ile en Ville: blurring in de praktijk gebracht
Maximilien Peeters-De Maertelaere – Ile en Ville Gent
Île en Ville is een uniek ‘eilandje’ midden in het historisch centrum van Gent. Het verenigt een concept store, horeca-zaak en kunstgalerij onder een dak. Vorig jaar nog werd Île en Ville op Venuez nog genomineerd in de categorie ‘beste restaurantconcept’.
16.15u Q & A met de sprekers – slotwoord
17.00u Netwerk-drink
PRAKTISCH
Datum
Maandag 3 oktober 2016
Plaats
Living Tomorrow
Indringingsweg 1
1800 Vilvoorde
Prijs 89€
Op uitnodiging van Living Tomorrow of één van onze partners kan u het event gratis bijwonen. U kan dit aanduiden op het registratieformulier.
Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/detail/seminarie-en-congreszalen-brussel-living-tomorrow/