Het laatste nieuws

De drie bestaande business & event centra ‘ALM Antwerpen’, ‘Diamant Brussel’ en ‘Diamant Liège’ zijn ‘BluePoint’ geworden. Een nieuw merk teneinde het imago van alle vestigingen van Agoria Real Estate te harmoniseren en duidelijk te maken dat er voluit voor technologie werd gekozen. Gedurende het ganse jaar zullen een hele reeks van nieuwe producten en diensten worden aangekondigd. Olivier Wauters van Eventonline ging er alvast over praten met Barbara Sauter, Sales & Marketing Manager van BluePoint.

“Deze drie bestaande business & event-locaties zijn de thuisbasis van Agoria, de sectorfederatie voor de technologisch gedreven industrie in België, dat tevens de eigenaar is van de centra”, legt Barbara Sauter uit. “De nieuwe naam van de nieuwe stijl business & event centra BluePoint verwijst tevens naar de kleur voor technologie (BLUE), de punt van het logo van Agoria (POINT). Het nieuwe logo verwijst naar de geluidsweergave van het praten tijdens meetings en bijeenkomsten.”

De baseline van BluePoint is ‘Meet. Work. Tech.’. “Dat staat voor de twee diensten die we aanbieden”, verklaart de Sales & Marketing Manager. “Enerzijds vergaderen, anderzijds werken. Beide diensten worden ondersteund door technologie en daar hebben we ook voor de toekomst nog heel wat nieuwe projecten, onder andere de nieuwe manier van werken, co-working ruimten enz.”

BluePoint wenst een omgeving te bieden met interactieve hubs waar enthousiaste gebruikers van moderne technologie elkaar ontmoeten, inspiratie op doen, ideeën verbeteren en kennis uitwisselen. “De creatieve, functionele omgeving, de dynamische en professionele dienstverlening zorgen voor een bijzondere beleving en een betere ROI voor iedere onderneming met ambitie die kiest voor het organiseren van een meeting of evenement bij BluePoint”, aldus Barbara Sauter.

BluePoint draagt technologie hoog in het vaandel. “We bieden al wat technische snufjes aan die andere centra niet hebben, zoals bijvoorbeeld draadloze presentatiemogelijkheden”, stelt de Sales & Marketing Manager. “Het betreft clickshare technologie waarmee je draadloos kan projecteren. Dus geen gedoe meer om de juiste kabels vinden. Daarnaast werken we met smart flipcharts, de tech-versie van de papieren variant. Je schrijft er iets op, scant het met je smartphone en je kan het doorsturen naar iedereen in de zaal. Uiteraard zijn er mogelijkheden tot multipoint videoconferencing, zelfs bijvoorbeeld naar iemand die nog in de wagen zit, via audio.”

Ook live streaming behoort tot de mogelijkheden. “Als je bij ons een meeting houdt, kan je die live streamen op het internet. Daarin hebben we reeds een jaar geleden geïnvesteerd. De opname van een streaming zorgt ervoor dat het evenement ook wel achteraf kan bekeken worden door wie op het moment niet kan volgen, maar bijvoorbeeld wel enkele uren later. Als bedrijven bij ons meetings organiseren, kunnen wij voor hen de return on investment verhogen omdat je het doelpubliek verbreedt. De troef bij onze technologie is dat we uiteraard de ondersteuning in huis hebben om al deze tools te gebruiken. Plug & Play dus. Bedrijven en organisaties kunnen zorgeloos hun event bij ons organiseren.”

Doemdenkers durven wel eens stellen dat technologie de evenementensector zal bedreigen. Barbara Sauter is echter een andere mening toegedaan. “Veel mensen menen dat technologie tegen onze sector ingaat, maar ik zou het eerder omdraaien en stellen dat de technologie meer en nieuwe mogelijkheden biedt om te vergaderen en daar willen wij op inspelen. Vergaderingen en meetings zullen altijd blijven bestaan zolang je de betrokkenheid van de deelnemers kan verhogen en je een toegevoegde waarde kan bieden. Zoals bijvoorbeeld vergaderen combineren met netwerken, met een speciale beleving zodat de betrokkenheid van de mensen wordt getriggerd.

Ondertussen heeft BluePoint nog een aantal technische snufjes op de planning. “Ik raad iedereen aan ons te volgen op onze sociale media. Daar kunnen ze de nieuwe mogelijkheden ontdekken en verrast worden door technologie”, aldus nog Barbara Sauter.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Prachtige locatie voor congressen en seminarie’s – BluePoint Brussels