Het laatste nieuws

Ken je CGI al?

Het is vandaag haast onmogelijk om zich marketing, sales of evenementen voor te stellen zonder CGI. Ook in bedrijfscommunicatie groeit het belang ervan meer en meer. Odys, de nieuwste en creatieve business unit van BLUE MOON, specialiseert zich in contentcreatie en CGI. Odys bekijkt steeds hoe deze expertise te integreren in bedrijfsboodschappen. Laten we starten bij het begin: Wat is CGI precies? BLUE MOON vroeg hun experts voor een definitie:

CGI staat voor Computer-Generated Imagery en verwijst naar het gebruik van computers om content te creëren voor diverse media. Er wordt gespecialiseerde software en computergegenereerde elementen ingezet om content te produceren die moeilijk of onmogelijk te realiseren zou zijn met traditionele technieken. Deze technologie maakt de creatie van fotorealistische scènes, producten en omgevingen mogelijk die je verbeelding te boven gaan.

Het 3D-team van BLUE MOON creëert fotorealistische beelden en animaties voor verschillende marketing- en communicatiedoelen. CGI sluit zo mooi aan bij de missie van BLUE MOON “we strengthen your message”.

CGI tijdens videoproducties of bedrijfsevenementen

Maar hoe pas je CGI nu toe op bedrijfsevenementen of video’s? Concreet zette het bedrijf haar 3D expertise in tijdens een project voor Atlas Copco. Onlangs zocht Atlas Copco naar een innoverende manier om de nieuwste “GA FLX” compressor voor te stellen aan verkoopmedewerkers wereldwijd. De lancering van het product werd opgenomen in de ruime K50-studio in Aartselaar.

BLUE MOON gebruikte CGI om een momentum te creëren tijdens de show. Zo transformeerde de compressor op een gegeven moment in een transparante röntgen. De belangrijkste onderdelen werden via 3D-beelden verder onthuld, ondersteund door uitleg van de ingenieur. Het combineren van een video-opname met 3D zorgt voor magie. Een blik achter de schermen vind je in deze video hieronder.

Creatieve toepassingen

Er zijn oneindig veel andere manieren waar CGI een meerwaarde kan bieden voor bedrijfscommunicatie of evenementen:

  • Heb je ooit de indrukwekkende 3D-animaties gezien op de hoeken van de gebouwen op Times Square? BLUE MOON creëert dezelfde optische illusies via led schermen op een beursstand of eender welke locatie. Dit is een ideale manier om al de kanten van uw product te laten zien zonder dat het fysiek aanwezig hoeft te zijn.
  • Bent u PowerPoint-presentaties ook beu en zoekt u naar manieren om keynotes op te fleuren? Met de combinatie van live cameratracking en de expertise in motion design, integreert BLUE MOON content op het camerabeeld. Op die manier krijgt het live en online publiek in de camerabeelden van het live- of online publiek.
  • Het kan ook minder complex zijn. De 3D-experten van BLUE MOON ontwerpen kwalitatieve content die dient als decoratie op evenementen. Creatieve en branded content tilt maakt evenementen persoonlijk en tilt ze tot een hoger niveau.

Getriggerd om te ontdekken welke mogelijkheden CGI kan bieden voor uw bedrijfsevenement of communicatie? U kan steeds terecht bij hello@odys.be voor meer informatie.

Audiovisuele productie van (bedrijfs)evenementen, video’s en permanente installaties – BLUE MOON