Het laatste nieuws

Op dinsdag 12 april beloonde de jaarlijkse ceremonie van de Benelux Event Awards niet minder dan 12 event- en live communicatieprojecten. Een absoluut record in de geschiedenis van de BEA’s, dat verklaard kan worden door de hoge algemene kwaliteit van de projecten die dit jaar werden ingediend.

Voor deze 18de ceremonie van de BEA, die in goede banen werd geleid door het evenementenagentschap Bevas, was Kinepolis Antwerpen nagenoeg volledig uitverkocht. De sfeer werd gekenmerkt door de steun van de professionals voor een sector die bekend staat als een van de belangrijkste vectoren om samen te leven in onze maatschappij.

Op het podium werd de avond opgeluisterd door de uitreiking van vier Golden BEA’s, die werden toegekend aan zeer uiteenlopende projecten. Naast de eerste plaats van de agentschappen VO event/Verhulst Events, MeetMarcel, New BallsPlease en Criaturas, noteerden we ook nog twee dubbelslagen: die voor het team van Michel Van Camp die ook brons pakte voor het evenement dat hij in Parijs organiseerde voor Callebaut, en de twee bronzen trofeeën voor Balthazar Events.

Van de 32 projecten die deelnamen aan de eerste ronde, stootten er maar liefst 21 door naar de finale.

“Deze 2016-editie van de BEA werd ontegensprekelijk gekenmerkt door de algemene kwaliteit van de projecten”, aldus Alain De Greef, Head of Sponsoring & Events bij BNP Paribas Fortis en Voorzitter van de jury. “Deze hoge kwaliteit heeft de beraadslagingen nog complexer gemaakt dan de andere jaren. Tijdens de finale hebben de 15 juryleden vier projecten geselecteerd die zich duidelijk onderscheidden van de andere, met name op vlak van de toegevoegde waarde die de agentschappen kunnen bieden aan hun klanten. Dit doet uiteraard geen afbreuk aan de projecten die zilver of brons hebben behaald. Integendeel. Ik ben er zelfs van overtuigd dat enkele van hen misschien beter hadden kunnen scoren in een minder concurrentiële context (…). In het licht van de projecten die tijdens deze BEA 2016 bij ons zijn ingediend, kunnen we alleen maar constateren dat de Belgische evenementensector een volwassen, intelligente en creatieve markt is, die waarde genereert. Het mag dan ook niet verbazen dat onze agentschappen zo vaak gelijkaardige prijzen behalen in het buitenland.”

Palmares van de Benelux Event Awards 2016

GOLD   

VO Communication &Verhulst Events & Partners: Waterloo 2015
MeetMarcel: Provamel International Bloggers event
New Balls Please: Launch Volvo XC90
Criaturas: 20 Years ECS – Ecstatic Container Spectacle

SILVER

Fast Forward: Eneco Clean Beach
Luc Petit Création: Décrocher la lune
UC Belgium: 160 Jaar Katoen Natie

BRONZE              

D’M&S Communications: Ardo – Let’s meet in the field
Balthazar Events: ISWA: World Waste Congress
Balthazar Events: Have a nice day!
CityCubes: Next Level: Het Grootste Licht van De Standaard
New Balls Please: World Chocolate Masters 2015

INSURANCE & SAFETY AWARD by AssurEvents

VO Communication &Verhulst Events & Partners: Waterloo 2015

De jury van de BEA 2016 was samengesteld uit Alain De Greef (Head of Sponsoring & Events, BNP Paribas Fortis, Voorzitter van de jury), Kristel Brants (Events & Sponsoring Manager, Electrabel, Vice-voorzitter jury), Marianne Bruggeman (Event Manager, D’Ieteren Events), Paola Capaldi (Proximus Group Events), Koenraad Verheyen (Senior Manager Sponsoring & Events, Loterie Nationale), Marc Duthoo (Sales Manager, RTL Events), Eva Maes (Event & Sponsoring Coordinator, Samsung Electronics Belux), Johan Vandepoel (CEO, accbelgium), Inge Van Robbroeck (Sales Promotion & Events Manager, General Motors Belgium), Valérie Thielemans (Events and Field Team Manager, Mobistar), René Vrancken (Senior Manager, DKV College & Events), Joanne De Roeck (Communication manager, AZ Klina), Roland Fontaine (Events coordinator, RF 64), Nick Barnacott (CEO, AssurEvents) en Jean-Paul Talbot (Experience Magazine).

Bron: Eventnews.be