Het laatste nieuws

Het Gentse modehuis Be-Angeled van Devi-Shri Vancoillie en Alice, het restaurant van Eric de Wagenaere brachten zondagnamiddag een ferme vleug Parijse mode naar Gent. Samen organiseerden ze in het restaurant een modeshow waar Be-Angeled, haar bruidscollectie voorstelde. Roze en romantiek ten top, al bleek tijdens de apotheose dat, als het over de bruid gaat, stralend wit toch de bovenhand blijft hebben.

Devi-Shri  Vancoillie is nu al goed tien jaar aan de slag met haar Gents modehuis Be-Angeled, waar ze zowel  kledij als juwelen en accessoires aanbiedt. “Juwelen en accessoires ontwerp ik zelf, mijn klerencollectie ga ik zeer regelmatig in Parijs zelf aankopen,  en ondertussen weet het publiek wel zo’n beetje waar Be-Angeled voor staat: vrouwelijk, speels, een beetje ondeugend. Bij Be Angeled vinden we dat vrouwen  echt wel opnieuw vrouw mogen zijn.”
“Mijn meest recente juwelencollectie gaf ik de naam “I DO” mee en ik ontwierp die collectie echt als een bruidsjuwelencollectie.  Bij het ontwerpen van de bruidsjuwelencollectie vroeg ik me af  waarom ik geen collectie van jurken voor bruiden en bruidsmeisjes aan het concept van Be-Angeled zou toevoegen. En dat heb ik nu dus gedaan. We hebben in ons pand, waar mensen op afspraak kunnen komen, wellicht ook het kleinste kinderwinkeltje met  tutukleedjes voor de jonge engeltjes” aldus Devi-Shri.
“Devi-Shri  en ik kennen elkaar al ruim 20 jaar, en ik mag dan al zoveel ervaring hebben in het restaurant- en traiteurmilieu, een modeshow in mijn restaurant, dat stond nog op mijn verlanglijstje, en Devi-Shri hapte meteen toe toen ik haar een paar maand geleden voorstelde om hier een modeshow te organiseren” aldus de Wagenaere, die net als Devi-Shri  vlak na de finale van de modeshow met tranen van blijdschap in de ogen stond.
De sfeer van de twee zaken ligt overigens lang niet ver uit elkaar: een stevige vleug nostalgie, romantiek, veel roze elementen. “Om het af te maken zijn we ook op zoek gegaan naar een roze loper waar de modellen moesten op defileren” aldus de Wagenaere, die voor de modeshow alle tafeltjes in het restaurant tegen de muren schoof waardoor de modellen tussen de tafelende dames en heren door konden defileren, door de drie zalen van het restaurant.
De tickets voor de  zeventig beschikbare plaatsen voor de modeshow van bruidskledij bleken al snel de deur uit. Wie kwam kreeg voor zijn geld ook onbeperkt prosecco, een etagère met drie verdiepingen met zoete en hartige hapjes, en achteraf uiteraard roze bruidstaart.  Bovenop de professionele vrouwelijke modellen liep er ook een heel jong en schattig bruidsmeisje mee, dat duidelijk door geen enkele regisseur te regisseren viel en gewoon haar zin deed. Tijdens het slotmoment doken ook mannelijke modellen op (de liefjes van de vrouwelijke modellen, zo bleek) en die waren gekleed in pakken van Sculpt&Victory, de modelijn van de partner van Devi-Shri, die op hetzelfde adres van Be-Angeled zijn eigen collectie heeft.
“Ik ben Devi-Shri dankbaar dat ze dit hier willen doen heeft” aldus Eric de Wagenaere van Alice: “In deze zorgelijke tijden van druk, druk, druk en angst voor wat er allemaal in de wereld aan de gang is, vind ik het niet onbelangrijk dat mensen ook nog eens een paar uur kunnen wegdromen in een wereld van schoonheid en zorgeloosheid.”

Meer info op de site van Be-Angeled.

Bron: Het Nieuwsblad