Het laatste nieuws

Vier jaar na de start van de werken voor de realisatie van het nieuwe Havenhuis, is het gloednieuwe hoofdkantoor van het Havenbedrijf Antwerpen donderdag 22 september officieel in gebruik genomen. Het ontwerp van dit gebouw, van de hand van het Britse architectenbureau Zaha Hadid Architects, laat op zijn zachts gezegd niemand onberoerd en dus verdiende het nieuwe Havenhuis ook een spectaculaire opening.

In opdracht van en in samenwerking met Zanzibar en Port of Antwerp bedacht Art Of Confusion, de eventfacilitator uit Kontich, een spektakel waarbij door middel van klank, licht, lasers en special effects het volledige gebouw tot leven komt en waar vooral de schoonheid van dit reeds iconische landmark benadrukt wordt.

Het team van Art Of Confusion werkte 2 weken lang met 8 personen aan dit project zodat op donderdagavond meer dan 800 genodigden en op vrijdagavond het voltallige personeel van het Havenbedrijf konden genieten van een 12 minuten durend klank en licht spektakel.

Niet minder dan 40 Spectral ZP5 washes, 30 Ayrton Magic Panels, 20 Clay Paky Mythos lampen en meer dan 5 km bekabeling zorgden ervoor dat het nieuwe Havenhuis in al z’n facetten kon schitteren. Ondertussen werden er langs de kade door 2 25 W kleurenlasers teksten geprojecteerd op de 3 gigantische waterschermen van 20 meter breed en 10 meter hoog. De muziek werd verzorgd door de internationaal bekende dj Basto en live ondersteund door het zangkoor deCHORALE, de collega’s van 7theaven verzorgden dan weer alle pyro effecten.

Naast het klank en licht spektakel verzorgde Art Of Confusion ook de volledige AV support voor het hele feestweekend, met op het gloednieuwe Zaha Hadidplein de officiële opening met speeches van oa. schepen Marc Van Peel en Vlaams minister Ben Weyts en op zaterdag een volksfeest met dj sets en een afsluitend vuurwerk.

Art Of Confusion is met recht en rede bijzonder trots op het eindresultaat en wilt u dan ook met onderstaand compilatiefilmpje en foto’s laten meegenieten van dit huzarenstukje.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/detail/audiovisueel-verhuurbedrijf-art-of-confusion/