Het laatste nieuws

Dominique Jansen is Director Sales & Marketing van ‘Radisson Blu Astrid Hotel’ en ‘Park Inn by Radisson’ in Antwerpen. Naast haar drukke job is ze in haar vrije tijd tevens ondervoorzitter van ‘Antwerp Diner’, een liefdadigheidsorganisatie die jaarlijks een benefiet organiseert voor het goede doel. Erik Wood, CEO van Eventonline had hierover een gesprek met haar.

“Ik ben reeds een aantal jaren betrokken bij ‘Antwerp Diner’. Met onze vereniging organiseren we één keer per jaar samen met een team van vrijwilligers, allemaal Antwerpse horecapartners, een benefiet”, legt Dominique Jansen uit. “De opbrengst van onze benefiet gaat dan naar organisaties die zich inzetten voor de preventie en genezing van aids en hiv.”

Voor de ondervoorzitter is de keuze van precies die thema’s evident. “Het zijn thema’s die in Antwerpen door een aantal organisaties nog heel fel gedragen worden, m.n. door bijvoorbeeld het Instituut voor Tropische Geneeskunde waar ze onderzoek doen naar deze aandoeningen. Maar ook door Sensoa. Zij zijn heel veel bezig met awareness rond aids, hiv en soa’s. Omdat deze ziektes ook actueel blijven in de wereld, blijven we deze benefiet organiseren om hiervoor geld in te zamelen.”

Antwerp Diner is evenwel een heel fijn evenement waar heerlijk wordt getafeld. “We hebben immers het geluk steeds te kunnen samenwerken met veel horecapartners, maar ook met een hele schare sterrenchefs”, aldus Dominique Jansen. Zo stonden kleppers zoals Sergio Herman van ‘The Jane’, Olivier De Vinck van ‘Kommilfoo’ en Ingrid Neven van ‘Pazzo’ reeds achter het fornuis voor Antwerp Diner. “De sterren die voorheen reeds op het podium de revue zijn gepasseerd, waren ook niet de minste – Clouseau, Natalia, …”.

De zestiende editie van Antwerp Diner gaat door op 5 februari 2017 in de Zuiderkroon in Antwerpen. “Vorige editie werd er zo’n 70.000 € opgehaald om aan onze goede doelen te schenken en we hopen dat we dit in 2017 opnieuw kunnen evenaren”, aldus nog de ondervoorzitter.

Er zijn nog tafels te koop die je via de website www.antwerp-diner.be online kan boeken. Een mailtje naar info@antwerp-diner.be kan ook.