Het laatste nieuws

Op het 70ste Film Festival in Cannes vindt op zondag 21 mei 2017 van 17u tot 20u de eerste ‘Belgium’s Film Party’ plaats. Het initiatief werd genomen door een aantal vooraanstaande Belgische bedrijven die actief zijn in de filmindustrie, waaronder mediacomplex AED Studios en producent Belga Productions. Tijdens het netwerkevent kunnen internationale film makers kennismaken met de technische know how, de uitgebreide faciliteiten en de interessante taks incentives die België te bieden heeft.

Glenn Roggeman, CEO van de AED group, wil de troeven van onze regio voluit internationaal uitspelen: ‘De filmindustrie vertegenwoordigt wereldwijd een jaarlijkse economie van 40 miljard dollar. We zijn ervan overtuigd dat we in België de kwaliteiten, de beschikbaarheid en de faciliteiten in huis hebben om mooie filmproducties te ontvangen. Dat bewijzen we vandaag trouwens al met de opnames van ‘Kursk’ met Colin Firth, Lea Seydoux en Matthias Schoenaerts die bij AED aan de gang zijn, gecoproduceerd door Belga Productions.’

AED Studios onderging de afgelopen drie jaar een grondige en duurzame renovatie met als doel om grotere producties compleet facilitair te ondersteunen. Door het gebruik van onder meer 10.000m2 zonnepanelen, 7000 LED-lampen en de centralisatie van vele diensten, bewijst AED Studios dat filmproducties ook op een ecologische manier kunnen verlopen. Zusterbedrijf AED Rent investeerde ook in meer dan 1000 armaturen LED filmverlichting van ARRI.

De ‘Belgium’s Film Party’ wordt georganiseerd in een besloten VIP-locatie op La Croisette. Ook andere Belgische bedrijven ondersteunen mee dit internationale evenement voor 150 gasten: de post productiebedrijven Ace Image Factory, Planet X en Stage Track, de animatie producent Wonder Media en special effects bedrijf Wulf FX.

Meer info over het event kan u bekomen bij Janna Fassaert, Television & Film Development AED Studios, op het mailadres janna.fassaert@aedstudios.com of telefonisch op het nummer 0032 474 94 03 36.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Locatie voor bedrijfsfeesten in Antwerpen – AED Studios