Het laatste nieuws

AED Studios in Lint is het grootste mediacomplex in de Benelux, gekend van film- en televisieprojecten. “We zijn echter veel meer dan dat”, stelt Filip Van Vlem, PR & Communicatiemanager van het bedrijf. “We willen ons heel hard gaan profileren naar eventorganisatoren voor de organisatie van corporate events, in de ruimste zin van het woord. Aangezien de site 27 zalen telt, met een oppervlakte die varieert van 45m2 tot 3.200m2, laat ons toe om de eventsector een volledig palet van mogelijkheden aan te bieden voor events die hier kunnen doorgaan. De afgelopen drie jaar is de site volledig afgewerkt. Er is heel wat gebouwd en verbouwd. We waren ondertussen evenwel operationeel, maar vooral dan voor film- en televisieopnames.”

Eén van de meest ingrijpende veranderingen van de afgelopen drie jaar is de uitgebreide bezoekersparking. “We hebben onze parkeermogelijkheden aanzienlijk uitgebreid”, zegt Filip Van Vlem. “Onze parking heeft nu een capaciteit van 800 wagens voor bezoekers en nog eens 200 plaatsen voor de voertuigen van crew en productie. We kunnen dus 1.000 wagens kwijt hier op de site. Dat was vroeger niet het geval. Immers, als je events gaat organiseren, is het uiteraard ook uitermate belangrijk dat je daar de capaciteit voor hebt. Kortom, we zijn vandaag klaar.”

“We starten dan ook op een feestelijke manier”, voegt Sofie Houtmeyers, Business Development Manager van AED Studios eraan toe. “Op 13 december a.s. hebben we een ‘First Night of the Studios’ waar we contacten uit de B2B- en evenementensector hebben uitgenodigd om onze studio’s te leren kennen op een feestelijke en aangename manier.” Sofie licht al een tipje van de sluier. “We zullen de gasten rondleiden in de studio’s die in volle glorie te bezichtigen zijn en waarbij ze kunnen kennismaken met de sfeer en de studio’s op zich alsook onze cateraar.”

“De link met film en TV zal ook te bespeuren zijn want het wordt een ‘Night on the Red Carpet’, zeg maar een knipoog naar de Oscaruitreiking”, vult Filip Van Vlem aan. “We willen echter vooral de genodigden een blik achter de schermen gunnen om te kijken wat er hier allemaal te gebeuren staat.”

AED Studios heeft tevens een drempelverlagende tool voor de eventsector ontwikkeld, met name de website www.easyevent.be. “Met ‘Easy Event’ willen we de drempel naar ons bedrijf verkleinen voor potentiële klanten. Op grond van een aantal parameters, zoals bijvoorbeeld het soort event, aantal genodigden, catering formules, meubilair, enz. kunnen potentiële klanten zelf hun event configureren en onmiddellijk zien hoeveel het kost”, legt Filip Van Vlem uit. “Zo willen we ook bewijzen dat de eventuele drempel die mensen nog hebben voor het ‘grote’ televisie- en filmcomplex misschien er niet echt hoeft te zijn.”

AED Studios zal vanaf heden ook raadpleegbaar zijn via Eventonline, Venuesonline en MICE Magazine.

Professionele B2B event agencies zijn welkom zijn op dinsdag 13 december. Evenwel registreren via www.NightoftheStudios.com.