Het laatste nieuws

Historie van Antwerp Engineering Company
Antwerp Engineering Company is gelegen in het oude Havengedeelte van Antwerpen. Rond 1890 begon het allemaal. Er werd hard gewerkt in deze werkplaats want AEC werd gebruikt als scheepsherstellingswerf. Er werden kleine scheepsherstellingen uitgevoerd voor de Red Star Line. Red Star Line was een Belgische rederij die een geregelde dienst onderhield tussen Antwerpen en New York.

Het uitgangsleven bruiste in alle hevigheid maar toch kon je het Eilandje zien als de vergeten hoek van Antwerpen. Tot op een bepaald moment dat de interesse van ontwikkelaars en investeerders langzamerhand groeide. Het zorgde voor een opwaardering van het stadsdeel.

De straten werden versmald, de voetpaden heraangelegd en de parkeerplaatsen langs de kaaien gerenoveerd. De meeste van de oude voormalige pakhuizen werden omgebouwd tot grote, moderne loften en appartementen maar dat is buiten AEC gerekend. AEC werd omgebouwd tot een historische eventlocatie. Binnen in de locatie kan je de authenticiteit van het pand nog steeds waarnemen. De laadbrug, houten plafonds en de originele trap naar de mezzanine van honderd jaar geleden zijn nog steeds te vinden.
AEC straalt karakter uit maar doet zeker niet onder voor het hedendaagse comfort. Met vier unieke zalen ter beschikking zijn de opties oneindig. AEC kan u het totaalpakket aanbieden voor geslaagd event.

Wilt u graag meer info over de mogelijkheden bij AEC of een vrijblijvende offerte op maat?
Mail naar info@aec.be of bel +32 475 627 617.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Unieke event locatie – Antwerp Engineering Company