Het laatste nieuws

Op 14 juni verzamelden 650 gasten zich in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen, waar het jaarlijkse Vokacongres doorging. Moderator van dienst was Voka-voorzitter Hans Maertens, die in de zaal bijgestaan werd door sparring partner Lien Van de Kelder. Na de interactieve voordrachten genoten de genodigden van een walking dinner én een avondwandeling in de ZOO. Onze eventexperts organiseerden de show tot in de puntjes, tot aan de cameraregie toe. Bovendien ontwikkelden we het concept ‘Zuurstof voor morgen’ dat terugkwam in alle afgeleide communicatie, zoals de podiumaankleding.

Voka is het Vlaams netwerk van ondernemingen dat meer dan 18.000 bedrijven vertegenwoordigt in Vlaanderen en Brussel, goed voor 65% van de private werkgelegenheid. De organisatie wil een optimaal kader creëren voor succesvol ondernemen en zo fundamenteel bijdragen tot de welvaart en het welzijn in de regio. Elk jaar organiseren ze het Vokacongres, dat dit jaar plaatsvond in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Op 14 juni bundelden ondernemers, medewerkers, overheid en kennisinstellingen de krachten voor een duurzame, zuurstofrijke toekomst. Het thema voor 2017 was Open Ondernemen en een aantal gerenommeerde sprekers onderzocht hoe ondernemingen een antwoord kunnen bieden op de grote technologische, demografische, ecologische en geopolitieke uitdagingen die op ons afkomen.

Zuurstofrijk programma
Moderator van dienst was Voka-voorzitter Hans Maertens, die in de zaal bijgestaan werd door actrice Lien Van de Kelder. Zij bracht de interactie met het publiek op gang en mat de ‘zuurstofgraad’ in de zaal. Dit gebeurde met de tool BuzzMaster, een hypermodern televoting systeem. De bedoeling was de zuurstofgraad voor ondernemen te verhogen door het publiek te informeren. Maar we pompten ook letterlijk zuurstof in de zaal, door de gasten tijdens de power break een zuurstoffles te geven. Ook de acrobaten die tijdens de pauze optraden, droegen een zuurstofmasker. Naarmate de avond vorderde, steeg de zuurstofgraad in de zaal tot een maximum. Een belangrijk en opvallend onderdeel van het event was het supergrote scherm op het podium. Hier konden de gasten de volledige show volgen zoals een live tv-programma.

Walking dinner & flaneren in de ZOO
Na voordrachten van gerenommeerde sprekers zoals Fons Leroy van de VDAB, hoofdredacteur Stephanie De Smedt van De Tijd en Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen, nodigden we de gasten uit voor een walking dinner. Om 20u30 weerklonk een jingle met junglegeluiden, het startschot voor een avondwandeling in de ZOO van Antwerpen. Na afloop namen we afscheid van de ondernemers met een goed gevulde goodiebag.

Van eventorganisatie tot communicatie
Het eventsteam van D’M&S leidde de volledige avond in goede banen. We organiseerden het Vokacongres zelf en ook Jong Voka Connect, dat vlak ervoor plaatsvond in de imposante Darwinzaal van hetzelfde gebouw. Tijdens dit event kwamen jonge ondernemers op een interactieve manier meer te weten over (de nood aan) Open Ondernemen. We verzorgden de aankleding van de zaal en het indrukwekkende podium met het grote scherm. De volledige cameraregie was in onze handen en we maakten bovendien een videoverslag van de geslaagde avond. Ook de communicatie rond het event was in de handen van D’M&S. We bedachten de baseline ‘Zuurstof voor morgen’ en trokken het concept door naar alle communicatietools, tot aan het podium toe. Hier plaatsten we een levensgroot O2-symbool. Al bij al een ‘adembenemende’ avond waarbij Vlaamse ondernemers de nodige zuurstof kregen én creëerden.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Organisatie van unieke events – D’M&S Events