Het laatste nieuws

Maandenlang werd er getimmerd en verbouwd in de Antwerpse stadsbrouwerij De Koninck. Maar nu is het zover. De smaakmakers zwieren hun deuren open. De geur van mout wordt verweven met die van chocolade en versgebakken brood. Vanaf vandaag kregen onze brouwers er exquise gezelschap bij. Allen delen ze, net als de brouwers, de passie voor kwaliteit. Vanaf vandaag openen verschillende smaakmakers hun atelier op de site van Brouwerij De Koninck. Zo lieten kaasaffineurs Van Tricht hun kazen al vier jaar lang rijpen in de brouwerij, maar openen Michel en Frédéric er nu ook de winkel ‘Only Cheese’, waar je kazen kan kopen en degusteren. Culinaire fotograaf en uitgever Tony Le Duc geeft met Minestrone Cookbooks kooksessies en workshops in het voormalige labo van de brouwerij. “De brouwerij brengt veel jeugdherinneringen naar boven”, zegt Tony. Tony’s vader was biergroothandelaar en concessionaris van Wieze-pils. Als kind bezocht hij zo vaak het labo van de brouwerij en ontdekte hij hoe er nieuwe bieren werden ontwikkeld. “Met de opening van mijn bedrijf ‘Minestrone Cookbooks’ in het voormalige labo van de brouwerij, is voor mij de cirkel helemaal rond”, zegt Tony. Hij leert je in zijn werkruimte hoe je van foodfotografie kunst maakt. Topslagers De Laet & Van Haver openen er ‘The Butcher’s Store’. Terwijl je vlees uit de koeltoog kiest, zie je de stukken in de glazen koelruimte hangen. Het duo chef-kok Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens serveren dan weer de lekkerste gerechten in hun restaurant ‘The Butcher’s son’. Bakker Kenney zal deze zomer zijn ‘The Bakery’ openen waar hij zal scoren met vers zuurdesembrood. Chocolatier JITSK opende zijn chocolade atelier & winkel al een jaar geleden, hij maakt er zijn zoete creaties die overal ter wereld gesmaakt worden.

Vanaf dinsdag 31 mei zijn de meeste smaakmakers openen voor het grote publiek.
The Butcher’s Store opent op 14 juni, Restaurant The Butcher’s Son serveert gerechten vanaf 13 juni en The Bakery zal in augustus 2016 de zoete broodjes bakken op de brouwerij.

Meer informatie: dekoninck.be

Adres:
Stadsbrouwerij De Koninck
Mechelsesteenweg 291
2018 Antwerpen
Er is ook een ingang aan Boomgaardstraat 1, Berchem

Openingsuren:
Stadsbrouwerij De Koninck
Din-Zon 10 tot 18 uur (laatste toegang & ticket om 16.30 uur).

Only Cheese
Din-Zat : 10 tot 18u30 , Zon : 9-13 uur

JITSK
Din-Zat : 10 tot 18u30 , Zon : 9-13 uur

Butcher’s Store (vanaf 14 juni)
Din-Zat : 10 tot 18u30 , Zon : 9-13 uur

The Bakery (vanaf augustus)
Din – Vrij : 6u30 – 18 uur , Zat : 6u30 – 16u00 , Zon : 6u30 – 15u00

Butcher’s Son (vanaf 13 juni)
Maa-Vrij : 12u00-14u00 en 18u00-21u30

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/nl-69088-11682-59645-meeting-rooms-verhuur-eventlocatie-in-antwerpen–antwerp-city-brewery–de-koninck.html