Het laatste nieuws

Een unieke beleving in een kader waar lifestyle, travel, fashion & food elkaar ontmoet   

 Zaakvoerder Bruno De Wilde en partner in crime Peter Paelinck, business ontwikkelaar en eigenaar van de group Publisign, slaan de handen in elkaar. Ze willen u tijdens hun “Experience days” laten genieten van 25 jaar vakmanschap op het gebied van restauratie & hospitality, lifestyle, travel, fashion.
Roosenberg werd eind 2016 door Gault Millau uitgeroepen tot het restaurant met de beste wijnkaart van België. Een gegronde winnaar, aangezien er meer dan 600 verschillende referenties op hun kaart staan.
Bruno volgde dan ook een topopleiding van 1986 tot 1991 bij 2-sterren chef-kok Guy van Cauteren. Guy van Cauteren hanteerde een strenge en maniakale aanpak, die een groot deel van Bruno zijn professioneel inzicht en karakter vormde.
Restaurant & seminarie Roosenberg staat gekend voor zijn topligging en gastvrijheid in een klassevolle en gemoedelijke sfeer.
Een topgerechtje vergezeld met een topwijntje, kwaliteit primeert.
Het is een trefpunt voor menig zakenlui om te vergaderen of om een dag vullend seminarie bij te wonen.

Bovendien wordt iedereen verwend in een tweede hall door zeer gedreven ondernemers geselecteerd door Peter zelf. De passie voor perfectie en gedrevenheid in de zoektocht naar traditionele gevestigde waarden zorgen voor een palmares van topproducten.  Peter heeft gedurende zijn carrière altijd gezocht naar gedreven ondernemers met kennis van hun vak.  Een rijk gamma van lifestyle, fashion, cars, luxury kunt u zien én ervaren.
Bentley zal onder andere aanwezig zijn op dit evenement met het nieuwe model “Bentayga”. Porsche zal ook zeer exclusieve wagens voorstellen en nog een andere reeks van creaties sluiten aan bij deze toppers.                                                                                                                                 

Zonder topleveranciers geen topproducten
Doorheen de jaren heeft Bruno zijn topleveranciers geselecteerd en zijn deze elkaar ook trouw gebleven. Dit creëerde een blindelings vertrouwen dat zijn gasten meer dan ten goede komt. “Experience days” wordt dan ook met veel enthousiasme door deze partners ondersteunt. Ze ontvangen u graag samen in een exclusieve cottagetent waar u kan genieten van top hapjes en aangepaste wijnen. Het is food pairing waar de parels van het vak zeker niet mogen ontbreken: Heritage50 met de topchampagne Jacquart is dan ook de partner van dit unieke evenement.
Laat u verrassen tijdens een wandeling, binnen en buiten dit speciaal gebouwde exposanten tentendorp. Boek uw exclusieve reis, leer koken op de nieuwste houtvuren van Ofyr, maak een rit achter het stuur van een Bentley, degusteer een top wijn in een handgeblazen wijnglas, wordt barista en maak de perfecte kop koffie op een Lamarzocco… Pure experience!
Een leerzame ontmoeting en een gesprek met de bezielers van deze topproducten zal u meer bijleren dan wat u leest op etiketten en zal u nadien zeker bijblijven.

Bruno & Friends
Maes inox pakt uit met zijn laatste nieuwe professionele inductievuur en laat u meegenieten van talrijke kookdemo’s die live vastgelegd zullen worden.
Niet alleen kookdemo’s, maar ook een barista zal u advies en zelfs vakgeheimen meegeven om een topgerechtje te bereiden of de lekkerste espresso te zetten.

3 juni zaterdag   Hermes Vanliefde & Peter Laloo “Rock Fort Brugge”  15.30u.
3 juni zaterdag   Dennis Broeckx “l’Epicerie du Cirque” *Antwerpen” 16.30u
4 juni zondag     Fritz Vandenabeele van “V69 Coffee Tea Agency en antica  tostatura” 15.30u.
4 juni zondag     Bruno De Wilde “Roosenberg” & Guy Van Cauteren Laurierblad**”1 6.30u
5 juni maandag  Hendrik Dierendonck & Edwin Van Goethem “t Korennaer *” Nieuwkerken 15.30u.
5 juni maandag  Dominique Persoone “the chocolate line” & Jan Rots wijnen  Gerard Kracher 16.30u

Hoogtepunt van de Experience days
Het niet te missen hoogtepunt van dit prachtig feestweekend is een walking dinner gebracht door Bruno De Wilde, Toon De Klerck & Dennis Broeckx. Deze 3 topchefs zullen, samen met hun topleveranciers, het beste uit de kast halen. Ze zullen met u genieten van de unieke setting, heerlijk eten, topbediening en live achtergrondmuziek.
Roosenberg’s klanten, – vrienden, U, een uniek kader, de perfecte koffie met een sigaar,…
Een cocktail pure Experience die u absoluut niet wilt missen.
BOEK NU
Zaterdag 3 juni VIP diner van 19u30 tot 23u00. Voor inschrijvingen zie :www.experiencedays2017.be/ticket/

Toon De Klerck groeide op in een kroostrijk gezin in Sint-Niklaas. Het professionele parcours van de Sint-Niklazenaar is indrukwekkend. Hij kreeg zijn basisopleiding aan het Instituut “Ter Groene Poorte” in Brugge. Tijdens en na deze opleiding kon hij praktijkkennis verwerven bij verschillende bakkers en patissiers in Sint-Niklaas (o.a. De Cock, Jan Reed, Jos), maar ook in het buitenland (Jean-Yves Wilmots in Mettet en “Pain de Sucre” in Parijs). Op zijn twintigste kreeg hij de kans om aan de slag te gaan bij Julien Burlat van het sterrenrestaurant “Le Dôme” in Antwerpen. Daar was Toon eindverantwoordelijke voor alle brood, patisserie en desserts. Vijf jaar later, legde Toon de lat alweer hoger voor zichzelf en werd hij aangesteld als chef patissier in “Hof Van Cleve”, driesterrenzaak onder leiding van Peter Goossens. Nadien waagde hij de sprong naar een eigen zaak en is sindsdien vaste leverancier bij o.a. het klasserestaurant “l’épicerie du cirque”

Dennis Broeckx van “l’épicerie du cirque” is sinds enkele jaren trots lid van het Jong Keukengeweld-Collectief.  Een bonte reeks Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, met een onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en pure producten. Innovatie, creatie en een tikje rock ‘n roll zijn dé ingrediënten van deze chefs. Ook internationaal worden de chefs uitgespeeld als “Flemish Kitchen Rebels”. Dennis kookte reeds in Madrid, Moskou, Zuid-Afrika en Indonesië.

WANNEER ?
3, 4 en 5 Juni 2017

LOCATIE
Cottage tentendorp rechtover  Roosenberg, Patotterijstraat 1, 9250 Waasmunster
Afrit 13 E17 – Waasmunster

Zaterdag  3 juni van 11u tot 18u.
Zondag  4 juni van 11u tot 18u.
Maandag 5 juni van 11u tot 18u.

Vrijdagavond opening enkel voor genodigden en exposanten van 20u tot 22u.
www.experiencedays2017.be
info@experiencedays2017.be