Het laatste nieuws

Lamot heeft zichzelf in 2016 opnieuw overtroffen. Het congrescentrum hoopte de cijfers van het feestjaar 2015 te bestendigen, maar deed zowaar nog beter. Nooit eerder werden de zalen en auditoria zo vaak verhuurd. Meer dan 700 bedrijven zetten Lamot bovendien op plaats vier in de lijst van beste Belgische congrescentra.

Naar jaarlijkse gewoonte maakt Lamot zijn bilan op. Vorig jaar kondigden we aan dat 2015 het meest succesvolle jaar ooit was en dat… kunnen we opnieuw doen voor 2016. “Na onze sterke groei in 2015 hoopten we stiekem op een status quo. Maar 2016 leverde zowaar een nog veel beter resultaat op. Het ene topjaar volgt het andere op”, vertelt Jan Simons, manager van Lamot.

“We merken dat de bedrijfsaanvragen voor MICE-toerisme in Mechelen in stijgende lijn gaan. De congresruimte van Lamot is een sterke incubator voor dit zakentoerisme. De zaalverhuur van Lamot ging zelfs met 11% vooruit, dat was buiten alle verwachtingen.” zegt schepen van Toerisme en tevens voorzitter van Lamot Björn Siffer. “We zijn dan ook verheugd met deze goede resultaten. Samen met de dienst Toerisme zet Lamot Mechelen stevig op de kaart als MICE-bestemming.”

De maatstaf die Lamot hanteert: zaalverhuur. Die lag nooit eerder zo hoog als in 2016. “Maar ook op klanttevredenheid blijven we scoren. Dat bewijst het nieuwe marktonderzoek van Experience Magazine”, zegt Simons. “In 2015 pronkten we op plaats vijf van beste Belgische congrescentra, nu zetten de 756 bevraagde organisaties ons op plaats vier.”

Volgens Gregory Smet van Experience Magazine – Eventsnieuws.be is dat geen toeval. “In het segment van de Belgische evenementenlocaties zagen we in 2016 een sterke vooruitgang van de secundaire steden. Maar Lamot heeft zijn stijging in onze jaarlijkse studie niet alleen daaraan te danken”, meent Smet. “De Mechelse locatie kan rekenen op een uitstekende toegankelijkheid, prima infrastructuren en een professioneel team. Dan kom je niet toevallig op plaats vier uit.”

Stad trots op Lamot

De voorzitter van Congrescentrum Lamot, cultuurschepen Björn Siffer (Groen), is fier op de resultaten. “Het sterke team van Lamot zorgt voor tevreden klanten, de beste ambassadeurs die er zijn om onze stad verder te promoten”, stelt Siffer. “Een meeting, incentive, congres of event in Lamot krijgt een extra dimensie door het aanbod dat samen met de horeca en tal van andere partners ontwikkeld wordt. Ons congrescentrum legt linken met de stad. Dat zorgt voor een unieke belevenis.”

Ook Bart Somers (Open Vld) lauwert Lamot. “Mechelen staat meer dan ooit in de belangstelling”, zegt de burgemeester. “Een belangrijke indicator is het toenemende toerisme. Dat merk je aan het aantal aankomsten en overnachtingen in onze stad, en het congresgebeuren. Ook bij Lamot, dat dus opnieuw een topjaar kent. Vermeldingen van Mechelen als bestemming van de toekomst in de Financial Times en van Lamot als waardevol congrescentrum in Experience Magazine werpen duidelijk vruchten af.”

Complimenten van klanten

De goede cijfers verrassen ook de partners en klanten van Lamot niet. “We zijn een bedrijf dat in constant bewegende werelden zit,”, zegt Paul Van Coillie, CEO van Arco Information, “maar in Lamot vinden we altijd een partner die zich perfect aanpast aan onze wensen.”

Of om het met de woorden van partner Bert Knuts, managing director van Event Masters, te zeggen: “We werken elke keer opnieuw graag samen met Lamot. Naast de schitterende ligging in de prachtige Mechelse binnenstad, het historische pand en de uitstekende faciliteiten heeft Lamot nog een extra troef: het menselijke karakter. Lamot draait op een ploeg enthousiastelingen die altijd the extra mile gaan voor klant en organisator.”

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Beursgebouw in Mechelen – Lamot