Het laatste nieuws

Onlangs was ik op weg naar Ibiza … eindelijk. Ik woon al enkele jaren op Mallorca, maar toch had ik nog nooit een voet op het illustere eiland gezet … Toch zal ik mijn eerste kennismaking met Ibiza niet snel vergeten. Als vervoermiddel koos ik voor de ferry vanuit Palma. Maar geen nood, Ibiza is gemakkelijk bereikbaar vanuit België. Tui Fly vliegt bijna dagelijks op ‘La Isla Bonita’.

Hoewel de bijnaam voor Ibiza ‘La Isla Blanca’ of ‘Het Witte Eiland’ is, neem ik liever genoegen met ‘La Isla Bonita’ of ‘Het Mooie Eiland’, de benaming die meestal verwijst naar het Canarische eiland ‘La Palma’. Ibiza is niet alleen mooi, maar ook een razend populair eiland in de Middellandse Zee, bekend om zijn mooie stranden, onstuimig nachtleven en rijk cultureel erfgoed. Daarom is ‘La Isla Bonita’ volgens mij de perfecte bijnaam voor Ibiza.

Als uitvalsbasis om het eiland te verkennen, koos ik voor het prachtige W Hotel Ibiza. Het hotel is uitstekend gelegen voor een bezoek aan Ibiza. Het is een vijfsterrenhotel, en het is die sterren meer dan waard. Toen ik met de auto aankwam, stonden de valet parking jongens al klaar om de auto heel snel uit te laden en te parkeren. Dat waardeer ik altijd. De vibe was dan ook meteen goed!

Inchecken in een hotel is een ander noodzakelijk kwaad. Lange wachtrijen doen me gruwelen, maar alles verliep heel vlot. Ook de upgrade naar een suite werd zeer gewaardeerd.

Ibiza heeft een totaal andere vibe dan Mallorca, en W Hotel Ibiza brengt je meteen in de juiste stemming. Met veel kleurenpaletten en bloemen voel je je meteen thuis. Het hotel heeft 162 kamers, 126 gastenkamers en 36 suites.

Catering
Liefhebbers van lekker eten komen zeker aan hun trekken in de verschillende restaurants van het hotel: W Lounge & Bridge Bar, Wet Deck dat rondom het zwembad ligt of de rooftop Glow, STEPS, foodies’ resto Fire, of strandrestaurant Chiringuito Blue. Er is dus voor elk wat wils!

Vergaderingen
Het hoeft niet allemaal vrije tijd te zijn op Ibiza. Vergaderen in W Hotel Ibiza kan natuurlijk ook. Het hotel beschikt immers over een aanpasbare vergaderzaal ‘Studio’ voor maximaal 55 personen. Grotere vergaderingen? Op slechts 15 minuten lopen langs het strand ligt het ‘Palacio Congresos Ibiza’, een congrescentrum met een zaalcapaciteit voor 437 personen.

Ik was overigens uiterst tevreden over de suite die mij werd toegewezen. Zeer ruime kamer, met een prachtig uitzicht op zee, aparte lounge met smart TV, king size bed met nog een aparte TV. Prachtige badkamer met regendouche… de juiste verzorgingsproducten voor haar en lichaam. Kortom, een topbestemming.

Gastvrijheid
Ik wil ook benadrukken hoe belangrijk gastvrijheid is. Een goed gevoel krijgen in een hotel komt niet alleen door de luxe of uitstraling van het hotel. Maar ook door het personeel, en daar wil ik wel even bij stilstaan, van valet parking tot housekeeping. Iedereen liep rond met een grote glimlach, gastvrijheid staat hoog in het vaandel bij W Hotel Ibiza.

W Hotel Ibiza is een fijne plek, ik zat er maar een paar dagen, maar dit had makkelijk langer gekund. Dat had ik niet erg gevonden. Ook het zwembad is fantastisch, Ibiza vibes all the way. En natuurlijk mogen een goed uitgeruste fitnessruimte en een ontspannende spa niet ontbreken in een hotel van deze standing.

Het eiland Ibiza is een must met zijn talloze bars, restaurants en prachtige baaien, en overal waar je komt word je meteen meegesleurd in de ‘La Isla Bonita’ vibe.

Ik werd in 5 dagen tijd verliefd op Ibiza, hoewel daar ook een andere reden voor was (glimlach) …

W Hotel Ibiza is een absolute aanrader als je het eiland in de juiste vibe wil bezoeken. Ik kom zeker terug! – Wood Approved.