Het laatste nieuws

Bedenker, ontwerper en wereldreiziger Jean-Paul Lespagnard neemt The Hotel Brussels over met zijn geanimeerde wereld en zet zijn meeslepende koffers neer in een themasuite. Het is een 360°-ervaring, een duik in de verbeelding.

Het begon allemaal met het idee van een interactieve suite: een complete tentoonstellings- en ontdekkingsruimte, van de slaapkamer tot de woonkamer tot de badkamer, opnieuw ingericht in de kleuren van Lespagnard. Decoratie en scenografie, het zet alle zintuigen op hun kop, van vloer tot plafond, tot aan de hemel op de 18e verdieping.

Een concept dat nieuwsgierigheid opwekt

Alsof bezoekers bij hem komen logeren, installeert de ontwerper stukken uit zijn collecties, kleding en decoratie. Lespagnard heeft een op maat gemaakte soundscape gecreëerd, met podcasts die voor de gelegenheid in het Engels zijn opgenomen. Voor degenen die ervoor kiezen om de suite voor de nacht te boeken, heeft Jean-Paul een minibar gecreëerd met zijn eigen selecties van proeverijen en drankjes uit de hele wereld, evenals een roomservice die speciaal is ontwikkeld in samenwerking met de chef-kok van The Hotel. Om gasten op te leiden – en te vermaken – kunnen ze video’s bekijken waarin zijn werk wordt uitgelegd. Zelfs de verzorgingsproducten in de (zeer grote) badkamer zijn opnieuw ontworpen om speels en netjes te zijn. Een sjaalbar en kleedkamer (tegen betaling) zullen worden gevuld met shirts, pyjama’s, bermuda’s, kleine accessoires, broches en scrunchies die wachten om het licht te zien, een nieuwe collectie verrijkt met invloeden van de avontuurlijke ontwerper. We (her)ontdekken zijn emblematische kleurrijke prints op zijde crêpe en katoen popeline, met inspiraties uit Marokko, India en België, samengebracht en gemixt in de loop van zijn verkenningen. Om ervoor te zorgen dat je deze uitzonderlijke lancering niet mist, is er in het weekend van 30/09 tot 1/10 ook een Pop Up / Escale voor het publiek in de Gold Room van het restaurant van het hotel.

De creatie in al haar verscheidenheid

ean-Paul Lespagnard heeft niet alleen de ruimte tot zijn beschikking, hij heeft voor de gelegenheid ook exclusieve objecten samengesteld met de hulp van een aantal Belgische en Brusselse kunstenaars, waaronder: Eric Croes, Maarten Baas, Big Game Design, Hélène Bedouet, Erwin De Muer, All In All Studio, Thierry Boutemy, Tom Price, Aliette Vliers, Laetitia Bica, Michael Dans, Clara de La Cera, Frizbee Ceramic, Dogs Don’t Do Cats, Erwan Roussel & Kwangho Lee. Stukken van lokale ambachten (glas en keramiek), objecten uit de hele wereld (maskers en snuisterijen), ongewone vondsten (ijzer uit het Atomium), met een 180° perspectief op Brussel, waar ze geboren of verwelkomd werden. Om de onderdompeling buiten de muren voort te zetten, heeft de ontwerper een kaart gemaakt met daarop zijn 50 favoriete Brusselse winkel-, culturele, restaurant- en baradressen.

De suite is te boeken van 2 oktober tot 4 januari.

Package ‘De Jean-Paul Lespagnard suite’

Inclusief een fles champagne, een doos Dandoy-koekjes, een verrassing van JPL, een The Hotel kaars, het ontbijt, toegang tot de parkeerplaats en toegang tot de Panorama Lounge.

Vanaf €1600 per nacht.

Reservatie op de website.

Luxe hotel Brussel centrum – The Hotel Brussels