Technopolis host benefiet Night to Walk Again van Marc Herremans

Locatie weerspiegelt vertrouwen in wetenschap en technologie

Op zaterdag 23 november was Technopolis gastheer van de jaarlijkse benefiet Night to Walk Again ten voordele van To Walk Again. Dat is de vzw die in 2003 werd opgericht door Marc Herremans, triatleet en winnaar van de Iron Man in 2006. De keuze van Technopolis, het doe-centrum voor wetenschap en technologie, als locatie paste perfect bij de vooruitstrevendheid van de organisatie op het vlak van voortgezette revalidatie op basis van innovatieve robottechnologie.

Een toepasselijke locatie, een heerlijk diner van sterrenchef Axel Colonna-Cesari (van het restaurant Centpourcent) en een exclusieve veiling ten voordele van To Walk Again (met onder meer T-shirts van bekende sporters, onder meer van enkele Rode Duivels maar ook het Tourshirt van wielrenner Wout Van Aert) zorgden ervoor dat deze editie van de Night to Walk Again niet onopgemerkt voorbij is gegaan. Radio 2-presentatrice Vanessa Vanhove gidste de gasten doorheen het volledige avondprogramma. De benefiet werd feestelijk afgesloten met een afterparty met Radio Botanique. Een opvallende gast was wielerfenomeen Wout Van Aert, die afgelopen zomer zwaar ten val kwam en nog steeds aan het revalideren is. Dat de benefiet een succes werd, stond zo goed als vast, want alle 500 tickets waren uitverkocht. De benefiet heeft € 100.000 opgeleverd, een mooi bedrag, dat onder meer zal gebruikt worden om een staprobot te ontwikkelen voor kinderen. Een emotionele afsluiter van de jaarlijkse benefiet was toen Jolien Van Loy, die verlamd geraakte na een ongeval, stapte met een looprobot terwijl ze aangemoedigd werd door ‘You’ll Never Walk Alone’, live gezongen door Günther Neefs.

Via Night to Walk Again kan de werking van “Sport & Bewegen” en “REVAlution” verdergezet worden en kan een laagdrempelig aanbod aan bewegingsactiviteiten voor mensen met een fysieke beperking gegarandeerd worden. De organisatie van deze editie van de Night To Walk Again rustte op de schouders van Pieter den Boer in samenwerking met Foundation Mechelen.

Meer over Night to Walk Again in Technopolis

Seminariezalen Mechelen – Technopolis