Technopolis, dé plek voor jouwteambuilding!

Mocht je het nog niet weten: Technopolis is véél meer dan een plek voor science lovers! Bij bedrijven heeft Technopolis intussen naam gemaakt als een eersteklas locatie voor events. Wat je misschien nog niet wist, is dat je in Technopolis ook originele teambuildings kan organiseren. Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline, had opnieuw een gesprek met Jan Everaert en Sanne Vereycken van Technopolis om meer te weten te komen over deze teambuildings.

“Tot nu toe hadden wij vooral een intern aanbod op het vlak van teambuildings. Zo boden we zelf een wetenschapsshow, een wetenschapsquiz of een rally in de tentoonstellingsruimte aan”, vertelt Sanne Vereycken. “We blijven dat uiteraard doen, maar we willen ook met externe partners samenwerken om in Technopolis teambuildings te gaan organiseren. Naast onze eigen teambuildings bieden we tegenwoordig ook andere types aan, zoals escape games of workshops met drones. Dat aanbod willen we in de toekomst verder uitbreiden, vooral door samen te werken met jonge en lokale ondernemers, zodat we klanten meer variatie kunnen aanbieden.”

Bovendien wordt aan het aspect coaching gedacht. “Op die manier kunnen bedrijven zeker naar hier komen voor een leuke teambuilding, maar achteraf kan dan ook worden besproken wat er op de teambuilding is gebeurd of geleerd. Zo wordt er ook iets nuttigs gedaan met het spel. Niet dat dat per se hoeft. Het mag zeker ook gewoon ‘fun’ zijn!”, aldus Sanne Vereycken.

Zowel kleine als grote groepen kunnen deelnemen aan een teambuilding in Technopolis. “Wat aantallen betreft, hebben we veel mogelijkheden”, stelt Jan Everaert. “We bieden teambuildings aan voor kleine groepen van 20 personen, maar we kunnen net zo goed groepen met zo’n 300 deelnemers accommoderen. We hebben immers verschillende ruimtes ter beschikking die variëren in oppervlakte. We kunnen zelfs naar buiten, hetgeen uiteraard veel mogelijkheden biedt.”

“Naar de zomer toe gaan we inderdaad een uitgebreid aanbod hebben voor teambuildings die outdoor kunnen plaatsvinden”, voegt Sanne Vereycken eraan toe. “We zijn dat momenteel aan het uitwerken. Een leuke teambuilding met BBQ hoort daar bijvoorbeeld bij. We merken trouwens dat bedrijven opnieuw investeren in teambuildings en coaching. Bedrijven hebben er terug budgetten voor. Ze investeren bijgevolg opnieuw in hun eigen mensen en da’s een goede zaak.”

Huidige aanbod

Technopolis beschikt nu al over een aardig gamma aan teambuildings. “De rally in de tentoonstellingsruimte is vrij uniek en leuk”, vindt Jan Everaert. “Verder hebben we met Ontpop samengewerkt voor een escape game. Uniek op zich en speciaal voor ons gemaakt. En dan is er nog onze droneworkshop. Die vindt indoor plaats, want daar hebben we de ruimte voor. Leuk daaraan is dat mensen die zelf geen drone durven te besturen, toch bij de teambuilding betrokken kunnen worden. Je kan erbij zijn om mensen aan te moedigen zonder echt actief te zijn, maar toch ben je als team bezig.”

Voor grote groepen zijn uiteraard ook combinaties van verschillende activiteiten mogelijk. “We werken alles uit op maat van onze klanten”, aldus nog Jan Everaert. “Iedereen weet dat wij naast zalen ook catering aanbieden. We gaan nu een stap verder door ons aanbod op vlak van teambuildings uit te breiden.”

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Teambuilding in Mechelen – Technopolis