Het laatste nieuws

Wisselvallig weer, regen, temperaturen die je in putje zomer een trui doen aantrekken én versoepelingen van de coronamaatregelen: voor Technopolis was dat het gedroomde scenario voor deze zomervakantie. De afgelopen maanden kreeg het doe-centrum voor wetenschap en technologie dan ook meer dan 45 000 bezoekers over de vloer. Dat zijn er een pak meer dan verwacht. Meer nog, de zomer van 2021 is de beste in járen. Nochtans is de stijging van de bezoekersaantallen lang niet alleen te danken aan externe factoren, wel aan de investering in drie gloednieuwe expo’s.

Technopolis kreeg de voorbije twee maanden meer dan 45 000 bezoekers over de vloer en kan daarmee terugblikken op een bijzonder geslaagde zomervakantie. Niet alleen ontving het doe-centrum voor wetenschap en technologie meer bezoekers dan verwacht, de zomer van 2021 is de beste in járen. Wisselvallig weer en versoepelingen van de coronamaatregelen speelden ongetwijfeld een rol, maar het succes van de afgelopen maanden is in de eerste plaats te zoeken bij een straf aanbod dat in een mum van tijd werd uitgebreid met drie gloednieuwe expo’s.

Aan de start van de zomervakantie opende Zeekracht, een unieke zone waar je dankzij een flink staaltje technologie kopje onder gaat in de zee van morgen zonder ook maar één druppel water te voelen. Amper een week later was het de beurt aan de tijdelijke expo Iedereen onderzoeker, waar je in een mum van tijd zin krijgt om zelf bij te gaan dragen aan wetenschappelijk onderzoek. Alsof dat nog niet voldoende was, opende paar weken voor het einde van de zomervakantie Insectopia, een gloednieuwe buitenexpo met gigantische insecten tot wel 5 meter groot die het komende jaar bezoekers naar Technopolis belooft te lokken zoals vliegen naar een lamp.

We zijn sinds de uitbraak van de coronacrisis hardnekkig blijven investeren in ons aanbod en dat werpt nu duidelijk z’n vruchten af. Dat de zomervakantie veel bezoekers naar Technopolis bracht, is zonder meer een financiële meevaller, want de beperkte capaciteit, de regels die schoolbezoeken vaak onmogelijk maakten en de verplichte sluitingen sinds maart 2020 lieten hun sporen na op de inkomsten. Onze bezoekerscijfers zitten opnieuw in de lift en deze trend willen we absoluut in het najaar verderzetten. – Ester Blockx, Marketing & Sales Director Technopolis

Technopolis pakte deze zomer niet alleen uit met drie nieuwe expo’s, het nam zelf ook deel aan enkele expo’s. Zo kon je experimenten van Technopolis tegenkomen op de expo’s Meer Weer in Oostende (3 juli tot 29 augustus) en Smile Safari in Brussel (nog tot 31 december).

Daarnaast bleef Technopolis online haar aanbod uitbreiden. Vlak voor de zomervakantie lanceerde het nog de videoreeks Studentikeus om jongeren in het 6e middelbaar te helpen bij hun studiekeuze. Verder liep in juli en augustus de gloednieuwe reeks Fact’d Up, waarin Technopolis-vloggers Zanne en Emiel de straten op trokken en jongeren aan de tand voelden met een reeks (te) gekke vragen over de wetenschap. Dankzij haar ver doorgedreven online strategie is Technopolis op enkele jaren tijd in geslaagd om bijna 150 000 volgers op sociale media te vergaren, waarvan een indrukwekkende 52,80% bestaat uit jongeren.

En wat brengt het najaar?

Wie denkt dat Technopolis deze zomer al haar troeven heeft uitgespeeld, heeft het mis. Ook in het najaar staan nog heel wat nieuwe activiteiten en projecten op het programma, waaronder een nieuwe videoreeks voor jongeren in samenwerking met TAGMAG, deelname aan de klimaattour On the Road met de Vlaamse Ondernemers en een eigen stand op FACTS. Daarnaast brengt Technopolis nog een creatieve wetenschapsbox op de markt en zal het het hybride I Love Science Festival (15, 16 en 17 oktober) hosten op het gloednieuwe platform HYBR.

Contact
Ester Blockx, Marketing & Sales Director
ester.blockx@technopolis.be
015 34 20 20

Seminariezalen Mechelen – Technopolis