Smile Safari: unieke pop-up locatie voor aparte events & teambuildings

Welkom in het allereerste Instagram-museum van België: ‘Smile Safari’. Niet zomaar een museum, maar een expeditie langs optische illusies, roze palmbomen, veelkleurige regenbogen en zoveel meer. Met de bezoeker als ontdekkingsreiziger. Een leuke pop-up locatie op het domein van Tour & Taxis. Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline, had een gesprek met Project Manager Mathias Gillain, één van de initiatiefnemers.

“Smile Safari is een samenwerking tussen CityCubes en communicatiebureau Hurae, dat een spin-off is van de Kaviaargroep,” vertelt Mathias. “Het idee is overgewaaid vanuit Amerika. Daar heb je reeds vele Instagram-musea. In Europa heb je er ook wel een paar, maar nog niet zo groot. Het is echter nog een redelijk ongekend fenomeen in onze contreien, vandaar dat we zelf gestart zijn met dit Instagram-museum. We hebben dan niet alleen het eerste in zijn soort in België opgezet, maar tevens ook het grootste, op een oppervlakte van 1.500m2 in Tour & Taxis.”

Wat is een Smile Safari nu eigenlijk? Welnu, de bezoeker gaat op pad, een heuse safari dus, en komt in verschillende kamers terecht die allemaal in ware Instagram-stijl zijn gedecoreerd, met de nodige pasteltinten en de typische achtergronden. “Terwijl de bezoekers door de kamers wandelen, zijn er in elke kamer wel 101 verschillende foto-opportuniteiten om originele foto’s te maken. De beleving hangt bijgevolg af van de creativiteit die de bezoeker zelf aan de dag legt. Bedoeling is dan dat de bezoekers achteraf de gemaakte foto’s delen op hun sociale mediakanalen,” legt Mathias verder uit.

Smile Safari opende de deuren op 2 oktober jl. “De oorspronkelijke bedoeling was om open te blijven tot eind november, maar door het enorme succes verlengen we de periode tot begin januari,” voegt Mathias eraan toe.

Ook bedrijven zijn welkom. “Op woensdag en het ganse weekend vanaf vrijdag zijn we open voor het grote publiek. De andere tijdstippen, maandag, dinsdag en donderdag, reserveren we voor eventuele activiteiten voor bedrijven, zoals een fotoshoot of teambuilding, een bedrijfsfeestje, een incentive, enz.”

Smile Safari is zo ontworpen dat een basispakket kan worden aangeboden voor B-to-B. Bedrijven kunnen gebruik maken van alle faciliteiten, zoals de bar, het podium, twee grote schermen voor presentaties of om het bedrijfslogo op te schijnen, de geluidsinstallatie en vestiaire. Smile Safari werkt tevens samen met een cateringpartner. Kleine, maar ook grote groepen tot maximaal 300 personen zijn welkom. Op Tour & Taxis is er voldoende parking.

“Voor bedrijven is het eens iets anders,” stelt Mathias. “We krijgen vaak de reactie dat bezoekers ‘insta-gelukkig’ worden van de aangename kleuren.”

Smile Safari. Voor iedereen die ervan houdt om leuke foto’s te maken, zowel jong als oud. Ook trouwens een leuke omgeving voor een groepsfoto met je team. Vergeet alvast je opgeladen smartphone niet! Geen nood … achteraf kan je die ter plaatse opladen om alsnog je originele foto’s te posten op je Instagram- of Facebookpagina.

https://smilesafari.be