Het laatste nieuws

Ibiza blijft een populaire bestemming voor Belgen, en dat is geen geheim voor ondernemer Mark Coucke. Hij is 50% aandeelhouder in de nieuwe hotelketen OKU Hotels met een vestiging op het eiland. Ondertussen werken we al voor enkele van zijn Belgische venues, dus een bezoek aan OKU Ibiza kon niet uitblijven.

Ibiza heeft een vibe die je alleen kunt ervaren door er zelf te zijn. Bij OKU Ibiza kom je echter meteen in de juiste sfeer terecht, hoewel ze qua design wel breken met de traditionele Ibiza-stijl door hun eigen elegante donkerbruine houttinten.

Stijlvol welkom

Bij aankomst in het hotel staan bedienden van de valet parking klaar om je auto te parkeren – elektrisch opladen is natuurlijk mogelijk – en je bagage in ontvangst te nemen. Als je OKU Ibiza binnenstapt, word je meteen ondergedompeld in die echte eilandsfeer. Zoals verwacht verliep het inchecken heel vlot en de frontofficemanager deelde me mee dat ik een upgrade kreeg naar een junior suite. Dit soort berichten brengen me in een opperbeste stemming!

De suite keek uit over het prachtige zwembad, en de stijlvolle bruine houttinten zijn ook in de kamers terug te vinden. De uitrusting van de suite voldeed aan mijn verwachtingen, inclusief de kwaliteitstoiletartikelen in de badkamer.

OKU Restaurant Ibiza

Ik had die avond ook een tafel gereserveerd in het restaurant van het hotel. OKU Restaurant Ibiza nodigt je daarom uit om de Japanse fusionkeuken te ontdekken. Keukenbaas is de Nederlandse chef Mark Vaessen. Wie het resto betreedt, komt terecht in een elegante ruimte. Aan tafel kregen we een indrukwekkend menu voorgeschoteld vol smakelijke gerechten met Aziatische en Zuid-Amerikaanse accenten. Die avond kozen we voor een wandeling door het menu. Het resultaat was dat we uitstekend eten geserveerd kregen in een prachtige setting, kortom, gezellig genieten van allerlei lekkers dat bedoeld is om te delen. De wijnkaart is trouwens ook bijzonder. Ik koos een witte Albariño. Geen zorgen, de sommelier voorziet je van alle deskundige info over de wijn van je keuze.

Mijn conclusie?

OKU is een eersteklas hotel, weliswaar in een hogere prijsklasse, maar je krijgt meer dan waar voor je geld. Ik sloot mijn verblijf af met een zeer uitgebreid ontbijt de volgende ochtend. Ik kan niet wachten om terug te komen. – Wood goedgekeurd!