Nieuwe Expo in Autoworld: So British!

Die speciale tijd van het jaar komt er weer aan … waarnaar elke autofanaat steeds opnieuw naar uitkijkt … de tweejaarlijkse eindejaarsexpo van Autoworld! Een expo die zonder overdrijven is uitgegroeid tot een niet te missen evenement. Niet alleen voor oldtimerfans, maar ook voor al wie nostalgisch naar een bepaalde periode wil terugblikken en mooie of uitzonderlijke auto’s wil bewonderen. Zelfs alledaagse auto’s komen in Autoworld tot leven in een unieke sfeer en een uitzonderlijk decor.

Na reeds een hele reeks van succesvolle expo’s, zoals ‘American Dream Cars & Bikes’, ‘Italian Car Passion’, ‘Ferdinand Porsche’, ‘Belgian Racing Legends’ en ‘Bugatti 100’ staat Autoworld vanaf 13 december 2019 nu bijna twee maanden lang in het teken van ‘So British! Cars & Lifestyle’. Kortom, de organisatoren staken deze keer het kanaal over en brachten de mooiste antieke pareltjes op vier wielen mee terug naar Autoworld die elke autofan twee maanden lang kan (her)ontdekken! Kortom, So British! dompelt je onder in de wereld van een natie die de geboorte van een indrukwekkend aantal mythische auto’s heeft gekend.

So British! verzamelt niet alleen alle moderne, klassieke en verdwenen Britse automerken en brengt ze opnieuw tot leven in die typisch Londense sfeer van ‘Christmas shopping’, maar deze expo is tevens een ode aan de Britse levensstijl, die wordt belichaamd door een vijftigtal legendarische Britse auto’s uit de naoorlogse periode. Een ware tijdreis naar de periode 1950-1970.

Vanaf de mezzanine van het museum komen bezoekers terecht in een Piccadilly Circus-decor waar al het verkeer stilstaat, alsof de tijd bevroren is. De auto’s zijn niet chronologisch of per merk geordend: net zoals in de Engelse hoofdstad staan ze allemaal door elkaar, in een levensechte wirwar van stijlen. Ondertussen zijn die oude merken al lang uit het straatbeeld verdwenen en hebben heel wat mensen nog nooit een van deze auto’s in het echt gezien. Denk maar aan de Gordon Keeble, waarvan slechts 99 exemplaren gemaakt zijn, of de Jowett Javelin of Marcos… En dan zijn er natuurlijk nog de typisch Britse ‘saloon cars’! Je kan bovendien ook een hele resem klassiekers bewonderen, zoals Austin, Bristol, Hillman, Humber, Jaguar, MG, Singer, Triumph en Vauxhall, om er maar enkele te noemen.

Last but not least zijn er de Supercars, een wereld op zich. Deze buitengewone auto’s zijn opgesteld in een eigen ‘doos’, een ‘Black Box’ die afgezonderd is van de Londense sfeer en de naoorlogse periode. In die ‘Black Box’ staan slechts vijf of zes auto’s, maar deze verbluffende exemplaren zijn een bezoekje meer dan waard! Denk maar aan een McLaren, Jaguar of Bentley… en nog andere toppers.

Kortom, So British is een must-see voor elke autofan!

Praktisch
Locatie: Autoworld Brussel, Jubelpark 11, 1000 Brussel (metro Merode)
Periode: van 13/12/2019 tot 26/01/2020
Openingsuren: Elke dag geopend (zelfs op maandagen, 25/12 en 01/01) in de week van 10 tot 17 uur, in het weekend van 10 tot 18 uur.

Unieke vergaderzalen te Brussel – Autoworld