Het laatste nieuws

Als de op één na populairste conferentiestad van Frankrijk (ICCA 2023 ranking), is Lyon een centrale locatie die uitstekende bereikbaarheid, faciliteiten van hoge kwaliteit en de charme van een 2000 jaar oude stad combineert. Als hoofdstad van de regio Auvergne-Rhône-Alpes en de tweede grootste bestemming voor zakelijk toerisme in Frankrijk, met meer dan 19.000 kamers, behoort Lyon tot de top 20 van wereldsteden in de GDS Index (Global Destination Sustainability Index), dankzij de betrokkenheid van haar partners en de inzet van de stad zelf.

Het Centre de Congrès van Lyon en het Bureau des Congrès van Lyon hebben de ISO 20121-norm behaald.

De twee rivieren en twee heuvels maken dit tot een atypische stad, waar het mogelijk is om per boot naar de nieuwe wijk Confluence te varen vanuit het historische hart van de stad (500 hectare die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat). De gastronomische reputatie en het indrukwekkende aanbod aan restaurants, van de traditionele ‘bouchons’ tot bekroonde restaurants, bieden een antwoord op de duurzame uitdagingen van nu.

Veel dienstverleners in Lyon zijn gecertificeerd en zetten zich in voor een verantwoorde aanpak, waaronder:

INTERCONTINENTAL LYON-HOTEL DIEU*****

Dit historische en emblematische gebouw in de stad, met 144 kamers en 1500 m² aan vergaderruimte, heeft sinds 2022 het Green Key-label en zet zich in voor meer verantwoord toerisme.

Meer informatie

LYON EVENTS

De evenementlocaties van LYON EVENTS zetten zich al jaren in voor een milieuvriendelijke aanpak, met name via de ISO 20121-norm voor het Centre de Congrès van Lyon, Eurexpo Lyon en La Sucrière.

Meer informatie

RADISSON BLU HOTEL LYON****

Dit hotel met 245 panoramische kamers en 500 m² aan evenementenruimte is bekroond met het label Clef Verte, het label Safe Hotel Premium en het label EarthCheck.

Meer informatie

Congresbureau Frankrijk – France Convention Bureau