Het laatste nieuws

Twee Limburgse bedrijven, Medialife en To The Point Events, hebben een interactief platform ontwikkeld dat de eentonigheid van online meetings en evenementen doorbreekt. “We konden geen geschikte oplossing op de markt vinden, dus besloten we zelf aan de slag te gaan”, zegt Bart Koninckx van To The Point Events. Dankzij een provinciale innovatiesubsidie kon het project van start gaan.

Tijdens de COVID-19-pandemie hebben we allemaal kennisgemaakt met online vergaderingen, trainingen, workshops en evenementen. “Ze hebben allemaal één ding gemeen”, zegt Bart Koninckx, CEO van To The Point Events. “Ze zijn allemaal even saai. Wanneer je thuis een evenement online bijwoont, voel je je minder betrokken, raak je snel afgeleid en voel je minder verbonden met wat er op het scherm gebeurt. Wij wilden iets anders, met meer schwung, iets dat de aandacht trekt en vasthoudt.”

Daar komt Tribespot in beeld. To The Point Events heeft samengewerkt met het audiovisuele bedrijf Medialife, onder leiding van ondernemers Frederik Knapen en Jesse Claes, om dit platform te creëren. “Ons nieuwe platform integreert alle vormen van interactie die we kennen”, beschrijven ze het project. “Stemmingen, vraag en antwoord, een knop om documenten direct te downloaden, geïntegreerde speeddates – het is allemaal mogelijk. Bovendien is het visueel aantrekkelijk en werkt het onafhankelijk van de bekende platforms.”

Via Tribespot kunnen deelnemers ook onderling netwerken, virtueel handen schudden en zelfs virtuele visitekaartjes uitwisselen door middel van een koppeling met LinkedIn. Het platform is geschikt voor zowel kleine bijeenkomsten als grootschalige evenementen met duizenden deelnemers.

Innovatiesteun

Tot nu toe hebben ongeveer twintig bedrijven en organisaties, waaronder Carglass, Voka, Corda Campus, UHasselt en 3M, ervoor gekozen om hun evenementen via Tribespot te organiseren. Bovendien is het platform gebruikt voor conferenties in Kopenhagen, Panama en Manilla.

De ontwikkeling van dit platform heeft €50.000 aan innovatiesteun ontvangen van de provincie Limburg. “Deze middelen hebben geleid tot een tastbaar product dat veel belangstelling heeft gegenereerd”, aldus Tom Vandeput, gedeputeerde voor Economie. “Onze innovatiesubsidie heeft zijn doel bereikt.”

Unieke bedrijfsevenementen – To The Point Events