Jumeirah Port Soller Hotel: uitvalsbasis voor #micellorca21?

Voor alle duidelijkheid, voor editie 2020 van Micellorca ligt onze uitvalsbasis reeds vast, m.n. ‘Gran Hotel Son Net’. Ik ben echter een ondernemer in hart en nieren en ik denk steeds vooruit. Vandaar dat ‘Jumeirah Port Soller Hotel’ in het vizier komt. Immers, onlangs had ik de gelegenheid om deze prachtige venue te mogen ontdekken. Ik had met María Avellaned, Sales Manager van het Jumeirah Port Soller Hotel & Spa, afgesproken dat ik met de fiets kwam. Een mooie rit vanuit het noorden van Mallorca richting Port de Soller, da’s een dorpje en tevens de haven van de stad Sóller.

Toen ik na een rit van ongeveer 90km in het hotel aankwam, werd ik vriendelijk opgewacht door een host. De dame in kwestie was op de hoogte van mijn komst. Ze sprak me aan met mijn naam en gaf me een verfrissend handdoekje en een flesje water. Detail: overal ecologische verpakkingen in het hotel. Dus geen wegwerp of plastiek, integendeel, enkel herbruikbaar materiaal.

Na mijn check-in had ik een kort gesprek met María Avellaned. Daarna volgde tevens een site-inspectie. Ik kleedde me daarom eerst even om. Mijn kamer was echter nog niet klaar, het was immers midden hoogseizoen, maar geen probleem want ik kon me douchen in de Talise Spa.

De site-inspectie was echt meer dan een geslaagde ontdekking, deze venue stond reeds lang op mijn bucketlist. De locatie is zonder overdrijven overweldigend! Vooral de infinity pool met uitzicht over de haven van Port de Soller is indrukwekkend! Immers, Jumeirah Port Soller Hotel & Spa kroont de kliffen van Port de Sóller, balancerend tussen het Tramuntana-gebergte en de Middellandse Zee aan de ongerepte noordwestkust van Mallorca.

Jumeirah Port Soller Hotel & Spa is een high end venue voor leisure, maar tevens op-en-top MICE. De evenementenfaciliteiten van Jumeirah Port Soller laten bijgevolg niets te wensen over. Elke eventruimte is uitgerust met hightech apparatuur en gevuld met natuurlijk licht, terwijl gasten genieten van het uitzicht op de prachtige omgeving. Het toegewijde evenemententeam is beschikbaar om aan alle behoeften te voldoen en zorgt voor een naadloze evenementervaring. De Jumeirah Ballroom is de grootste overdekte locatie van het hotel, perfect voor productlanceringen. Een elegante balzaal met een 180°-panorama vanaf de bergen naar de zee is geschikt voor maximaal 200 personen, of 156 in banketopstelling. De vergaderruimten Sóller, Fornalutx en Deià zijn vernoemd naar lokale bergdorpen en zijn kleinere ruimten. Sóller en Fornalutx kunnen met elkaar worden verbonden, en beschikken over een privéterras, de perfecte locatie voor een koffiepauze. Deià is ideaal voor zakelijke bijeenkomsten. Het multifunctionele Tramuntana-terras biedt tevens een fijne buitenomgeving op de 6de verdieping, waar tot 100 gasten in banketopstelling terecht kunnen. De ruimte van 240 m² is vooral populair voor bruiloften, barbecues en galadiners vanwege het ongelooflijke uitzicht op de bergen, de haven en de zee.

Bijgevolg leuk dat de hoteldirectie wenst mee te gaan in het concept van #micellorca. We hebben immers een mooi, maar toch beperkt budget om mee te werken.

Ik kreeg vervolgens een lunch aangeboden met uitzicht op de Middellandse zee. Een adembenemend panorama en de lunch was de absolute perfectie. De zeebaars in zoutkorst ging goed binnen na de intense fietsrit.

Jumeirah Port Soller Hotel & Spa biedt als uitgangsbasis voor #micellorca21 veel mogelijkheden met de Puig Major als vast decor.

Tenslotte nog iets over mijn kamer: een ‘luxe mountain view’-kamer. Mijn enige opmerking: ik wil zo snel mogelijk terugkeren!

Wood Approved en wordt ongetwijfeld vervolgd. – Erik Wood